Οξυγόνο για ακόμη 40 έως 41 ώρες απέμεινε στο χαμένο υποβρύχιο: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του BBC




Περίπου 40 με 41 ώρες αναπνεύσιμου αέρα, δηλαδή οξυγόνου, έχει απομείνει στο πενταμελές πλήρωμα του υποβρυχίου Titan, το οποίο αγνοείται σε περιοχή κοντά στο ιστορικό ναυάγιο του Τιτανικού, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε πριν από λίγο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής στη Βοστώνη, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για εκτίμηση με βάση τις προσιαγραφές του υποβρυχίου που προβλέπουν συνολικά 96 ώρες αυτονομίας. 

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι οι έρευνες μέχρι στιγμής είναι άκαρπες.

Διαβεβαίωσε ότι όλοι οσοι εμπλέκονται στην επιχείρηση ««Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πετύχουμε μια διάσωση».

Διευκρίνισε δε ότι εάν το τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ROV) βρει κάτι, τότε οι ειδικοί θα καθορίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν και την «καλύτερη πορεία δράσης».

Ο εκπρόσωπος, λοχαγός Φρέντρικ μίλησε για μία πολύπλοκη έρυνα, η οποία, όπως είπε «είναι πολύπλοκη για πολλούς λόγους»

Η περιοχή των ερευνών «βρίσκεται 900 μίλια ανατολικά και 400 μίλια νότια του ακρωτηρίου του St John της Νέας Γης. H οργάνωση και μόνο της διαδικασίας απαιτεί χρόνο και συντονισμό και είμστε αντιμέτωποι και με επιφανειακή και με υποβρύχια έρευνα», πρόσθεσε.

Οι επιβαίνοντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο είναι:

  • ο 61χρονος αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας,
  • ο 77χρονος γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ (διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού),
  • ο 59χρονος βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation),
  • ο 48χρονος πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Mάχη με τον χρόνο και αμυδρές ελπίδες: Ερευνητικό πλοίο πάνω από το σημείο όπου χάθηκε το υποβρύχιο, σε πιο βαθιά νερά οι έρευνες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: