Αλκοόλ μόνον για τους VIP στο «Παρίσι 2024»: Για τον απλό λαό, Ολυμπιακοί Αγώνες με νερό και αναψυκτικά

epa10707863 Tony Estanguet, President of the Paris 2024 Organising Committee, delivers a speech during the Unveiling of the Olympic Torch Relay route for the Paris 2024 Olympic Games from Marseille to Paris, at Sorbonne University in Paris, France, 23 June 2023. EPA/MOHAMMED BADRA




Μόνο οι VIP θα μπορούν να καταναλώνουν αλκοόλ ενώ παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά ο μέσος φίλαθλος θα πρέπει να… αρκεστεί σε αναψυκτικά και νερό, αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην ζητήσουν εξαίρεση από έναν νόμο που απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα στάδια.

Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, ο οποίος ισχύει από το 1991, απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στο ευρύ κοινό εντός σταδίων στη Γαλλία και οι διοργανωτές των Αγώνων αποφάσισαν να μην ζητήσουν εξαίρεση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» στο πρακτορείο Reuters.

Ο νόμος επιτρέπει εξαίρεση για 10 εκδηλώσεις ανά διοργανωτή ανά έτος και ανά δήμο.

«Το Παρίσι 2024 θα διοργανώσει περισσότερες από 700 περιόδους αγωνισμάτων σε 15 ημέρες αγώνων» είπε ο εκπρόσωπος.

Μια τέτοια εξαίρεση θα απαιτούσε αλλαγή του νόμου για μια διοργάνωση του μεγέθους των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι η αυστηρή εφαρμογή της γαλλικής νομοθεσίας που επιτρέπει τις υπηρεσίες catering που περιλαμβάνουν την παροχή αλκοόλ να λειτουργούν σε χώρους φιλοξενίας, καθώς διέπονται από ξεχωριστό νόμο για την εστίαση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το αλκοόλ απαγορεύτηκε επίσης από τα στάδια στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που διεξήχθησαν με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της COVID-19, αλλά τα αγωνίσματα τελικά πραγματοποιήθηκαν χωρίς θεατές, λόγω της πανδημίας. Μπύρα και κρασί ήταν διαθέσιμα στους Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και σε αυτούς του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ωστόσο, υπάρχουν καλύτερα νέα για τους φιλάθλους που ταξιδεύουν στη Γαλλία για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, καθώς οι διοργανωτές έχουν διαπραγματευτεί μια εξαίρεση για το τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

«Χρυσή» η Κορακάκη στο πιστόλι 25μ. στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: