Αλκοόλ μόνο για VIP στους Ολυμπιακούς του Παρισιού: Aπαγορεύτηκε η πώληση ποτών μέσα στα στάδια για τους απλούς φιλάθλους

FILE PHOTO: Από την τελετή παράδοσης των Ολυμπιακών στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Παρίσι. EPA, IAN LANGSDON




Οι φίλαθλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού στο Παρίσι δεν θα μπορούν να αγοράζουν αλκοόλ μέσα στα στάδια, αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην ζητήσουν εξαίρεση στο “νόμο του Εβέν”.

Παρόλα αυτά, οι VIP επισκέπτες στους χώρους φιλοξενίας θα εξυπηρετούνται με αλκοολούχα ποτά.

Ο γαλλικός νόμος απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα στάδια στο ευρύ κοινό, αλλά επιτρέπει εξαιρέσεις σε περιορισμένο αριθμό εκδηλώσεων ετησίως.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος δήλωσε στο Reuters ότι θα χρειαζόταν αλλαγή του νόμου για να ληφθεί υπόψη το μέγεθος της διοργάνωσης του 2024.

“Το Παρίσι 2024 θα διοργανώσει περισσότερες από 700 αγωνιστικές αναμετρήσεις σε 15 ημέρες αγώνων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

“Είναι η αυστηρή εφαρμογή της γαλλικής νομοθεσίας που επιτρέπει στις υπηρεσίες εστίασης που περιλαμβάνουν την παροχή αλκοόλ να λειτουργούν σε χώρους φιλοξενίας, καθώς διέπονται από ξεχωριστό νόμο για την εστίαση”.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, το οποίο διεξάγεται φέτος στη Γαλλία, οι φίλαθλοι θα μπορούν να πίνουν μέσα στους χώρους διεξαγωγής, αφού οι διοργανωτές διαπραγματεύτηκαν μια εξαίρεση για το τουρνουά.

Στον τελικό του Champions League το 2022, οι οπαδοί είχαν επίσης τη δυνατότητα να καταναλώνουν αλκοόλ μέσα στο Stade de France στο Παρίσι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα από τις 18:00 τοπική ώρα, αλλά η κατανάλωση και η αγορά αλκοόλ απαγορεύονταν στους δημόσιους χώρους γύρω από την περιοχή του σταδίου.

Μπύρα και κρασί ήταν διαθέσιμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και στο Ρίο 2016, αλλά στους καθυστερημένους Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι διεξήχθησαν το 2021 και προχώρησαν χωρίς θεατές, απαγορεύτηκε η πώληση αλκοόλ.

Τον Νοέμβριο, η FIFA άλλαξε την πολιτική της δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ σε όλα τα οκτώ γήπεδα του μεγάλου τουρνουά.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Νέο μεταγραφικό χτύπημα του Παναθηναϊκού: Στα πράσινα και ο Ματίας Λεσόρ [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: