«Ακριβοί αποχαιρετισμοί» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Μπάρες με χρέωση σε αφίξεις και αναχωρήσεις για να μπει τέλος στο συνωστισμό [βίντεο]

Τουρίστες κάθονται έξω από την αίθουσα των αναχωρήσεων, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Μια δυσάρεστη έκπληξη αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι ταξιδιώτες και οι συνοδοί τους που επισκέπτονται το αερόδρομιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.

Η ΕΡΤ βρέθηκε στο χώρο αφίξεων και παρουσίασε τι αλλάζει στη διέλευση και την στάθμευση των αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στη χώρα με αφορμή την τοποθέτηση αυτόματου συστήματος ανακλινόμενων μπαρών.

«Από τις 7 Ιουνίου έχουν τεθεί σε ισχύ μπάρες εισόδου στο αεροδρόμιο» επισήμανε προσθέτοντας ότι η διέλευση για τα πρώτα δέκα λεπτά είναι δωρεάν».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» η ρεπόρτερ της ΕΡΤ ανέφερε ότι το κόστος μετά το πρώτο δεκάλεπτο είναι 5 ευρώ.

Με την τιμή να ανεβαίνει κλιμακωτά η διοίκηση του Ελευθέριος Βενιζέλος αποφάσισε ότι η χρέωση τιμολόγησης μετά το πρώτο εικοσάλεπτο να είναι 1 ευρώ ανά λεπτό και αν ο οδηγός ξεπεράσει τη μια ώρα παραμονής τότε το όχημα το παίρνει γερανός.

Όπως τόνισε η πληρωμή γίνεται στην έξοδο ενώ υπάρχει πάντα και η λύση του πάρκινγκ, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, όπου τη τιμολόγηση είναι φθηνότερη και το πρώτο εικοσάλεπτο παραμονής δωρεάν.

Η αλλαγή αυτή έγινε για να μην παρατηρείται συνωστισμός στο χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων.

Το αυξημένο κόστος επηρεάζει και τα βανάκια που εξυπηρετούσαν ταξιδιώτες καθημερινά από τους χώρους στάθμευσης εκτός αεροδρομίου καθώς πλέον η τρίτη διέλευση και παραμονή διάρκειας 10 λεπτών, εντός της ίδιας ημέρας, κοστίζει 5 ευρώ.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δίκη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν: Απορρίφθηκε η παραίτηση από την έφεση, θα οριστούν νέοι συνήγοροι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: