Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάγκασε τον Ερντογάν να επιβάλει κυρώσεις σε Τούρκους χρηματοδότες τρομοκρατικών οργανώσεων της Συρίας

FILE PHOTO: Secretary Antony Blinken with foreign minister of Turkey Mevlut Cavusoglu as part of the U.S.-Turkiye Strategic Mechanism. Φωτογραφία Secretary of State, @Secretary Antony Blinken, @SecBlinken




Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον δύο Τούρκων χρηματοδοτών της διεθνούς τρομοκρατίας, με έδρα την Τουρκία.

Η σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει τίτλο «Sanctioning Terrorist Financing Facilitators Jointly with Türkiye». Σύμφωνα με πληροφορίες η Ουάσιγκτον επέβαλε στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώσει τις κυρώσεις.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει δήλωση του του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν που αναφέρει τα εξής:

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Δημοκρατία της Τουρκίας για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων που διαιωνίζουν τη βία και την αστάθεια στην περιοχή.

Σήμερα, επιβάλουμε κυρώσεις σε δύο χρηματοδότες των χαρακτηρισμένων ως τρομοκρατικών οργανώσεων Hay’at Tahrir al-Sham και Katibat al-Tawhid wal-Jihad, οι οποίες, αμφότερες, δραστηριοποιούνται στη Συρία.

Ταυτόχρονα, το Τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία των προαναφερθέντων χρηματοδοτών της τρομοκρατίας. Η σημερινή επιβολή κυρώσεων, αποτελεί συνέχεια της κοινής δράσης ΗΠΑ-Τουρκίας στις 5 Ιανουαρίου η οποία έπληξε κρίσιμης σημασίας μέλη ενός σημαντικού δικτύου χρηματοδότησης του ISIS.

Η σημερινή ενέργεια, υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με τους Τούρκους εταίρους μας για την εξάρθρωση των δικτύων χρηματοδότησης της τρομοκρατίας σε όλη την περιοχή. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για τη διακοπή της ροής κεφαλαίων προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλει κυρώσεις στους Omar Alsheak και Kubilay Sari σε συνέχεια του Εκτελεστικού Διατάγματος 13224 όπως έχει τροποποιηθεί, το οποίο στοχεύει τρομοκρατικές οργανώσεις, τους υποστηρικτές τους και τα συνδεδεμένα περιουσιακά στοιχεία. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις κυρώσεις, παρακαλούμε ανατρέξατε στην Ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: State Department

Η Αννίτα Δημητρίου υπονομεύει το ταξίδι του Προέδρου στο Παρίσι: Το αφήγημα για την… αναξιόπιστη Λευκωσία σε ποιόν προσφέρει άλλοθι;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: