Τα σημαντικά στηρίγματα για τον Ελληνισμό: Ο Μενέντεζ, οι άλλοι νομοθέτες και η δράση της Ομογένειας, που δίνει τις μεγάλες μάχες

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Photo via flickr, Senator Bob Menendez




Κύριο Άρθρο του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως και ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, Μάικλ Μακόλ, έδωσαν ένα τέλος στην ιστορία με την πώληση στην κατοχική Τουρκία των αμερικανικών μαχητικών F-16.

Αμφότεροι μίλησαν προχθές στο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μενέντεζ, στη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος του τόνισε ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί μαζί του για την Τουρκία. Κοντολογίς, δεν πρόκειται να βάλει πλάτες στην κατοχική δύναμη για να πωληθούν τα μαχητικά στην Άγκυρα, από τη στιγμή που η νομοθετική εξουσία έχει ενστάσεις.

  • Δεν πρόκειται, όπως συναφώς ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν στον γερουσιαστή, να παρακάμψει το βέτο. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη και οφείλεται στον γερουσιαστή.

Ο Μπόμπ Μενέντεζ, ο οποίος δεν θέλει συστάσεις, τον γνωρίζουμε πολύ καλά, με τη δράση του έχει πολλές φορές σταθεί απέναντι από την κατοχική Τουρκία και κέρδισε. Και κερδίζει στις αναμετρήσεις με το καθεστώς της Άγκυρας, καθώς προτάσσει τις αρχές, που κανονικά όλα τα δημοκρατικά κράτη πρέπει να ακολουθούν και εφαρμόζουν.

Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, Μάικλ Μακόλ, ήταν εξαιρετικός μιλώντας στο συνέδριο των ομογενών της ΠΣΕΚΑ. Ανέφερε ότι δόθηκε ευκαιρία στον Ερντογάν να απομακρύνει το ρωσικό σύστημα S-400 και να το παραχωρήσει στην Ουκρανία. Δεν το έπραξε. Σημείωσε δε πως η απόφαση του έχει ληφθεί.

Το «ναι» είναι για την Ελλάδα και τα μαχητικά F-35 που ζήτησε να αγοράσει και το «όχι» αφορά την κατοχική Τουρκία και το αίτημα της να αγοράσει τα μαχητικά F-16.

Η στάση αυτή του κ. Μακόλ προφανώς είναι αποτέλεσμα και της παρέμβασης της ομογένειας. Ειδικά των ομογενών, που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Τέξας, όπου εκλέγεται ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθούν τα αποτελέσματα των δράσεων της ομογένειας. Οι δράσεις του ελληνικού λόμπι, όπως το HALC, αποτελούν σημαντικά εργαλεία στην άσκηση πολιτικής έναντι της κατοχικής Τουρκίας. Σημαντικά εργαλεία, που μπορούν να αξιοποιηθούν από την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Ο Μενέντεζ, ο Μακόλ κι άλλοι, ευτυχώς κινούνται αποτρεπτικά και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες. Είναι σημαντικά στηρίγματα για τον ελληνισμό.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Χριστοδουλίδης πήγε με γεμάτη ατζέντα στο Ισραήλ: Επένδυση στο σχηματισμό με ΗΠΑ 3+1 και στα ενεργειακά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: