Στο 98,01% των ψηφοδελτίων: Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 49,34% των ψήφων, ανακοίνωσε η Εθνική Εφορευτική Επιτροπή της Τουρκίας

epa10628708 Supporters of Turkish President Recep Tayyip Erdogan react after early election results were announced in Istanbul, Turkey, 14 May 2023, as the country holds simultaneous parliamentary and presidential elections. EPA, TOLGA BOZOGLU




Ο επικεφαλής του ανώτερου εκλογικού συμβουλίου της Τουρκίας (YSK, η εθνική εφορευτική επιτροπή), ο Αχμέτ Γενέρ, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 49,34% των ψήφων.

Ο βασικός αντίπαλός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 45%, με το 98,01% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα χθες Κυριακή.

Το αποτέλεσμα –αν επιβεβαιωθεί πως είναι το τελικό– σημαίνει πως θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος την 28η Μαΐου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο υποψήφιος της ΕθνικήςΣυμμαχίας της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Τουρκίας, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, 74 ετών, υποσχέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στους υποστηρικτές του τη νίκη «στον δεύτερο γύρο» των προεδρικών εκλογών, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπόρεσε να επικρατήσει όπως επιδίωκε στην αναμέτρηση χθες.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του έχοντας πλάι του αρκετά άλλα στελέχη της συμμαχίας έξι παρατάξεων της οποίας είναι υποψήφιος.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters και το AFP
Άγκυρα, Turkey

Δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν για την Τουρκία: «Ελπίζω όποιος κερδίσει να κερδίσει… Υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε αυτό το μέρος του κόσμου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: