Συγκέντρωση σεναριογράφων στις Βρυξέλλες: Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς συναδέλφους τους στις ΗΠΑ

File Photo A file photograph showing writers carrying signs on a picket line during the start of a strike by television and film writers near Sony Pictures studios in Los Angeles (California), EPA/ANDREW GOMBERT




Σεναριογράφοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την ευρωπαϊκή έδρα της Ένωσης Κινηματογράφου Αμερικής (MPAA) στις Βρυξέλλες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ένωση Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) που πραγματοποιεί απεργία.

Στη χθεσινή διαμαρτυρία πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, η Τζένιφερ Ντέιβιντσον, πρόεδρος του Σωματείου Σεναριογράφων Ιρλανδίας και ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «Blasts From the Past», Χιου Φάρλεϊ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Σεναριογράφων στην Ευρώπη (FSE), οργάνωση-ομπρέλα που εκπροσωπεί ομοσπονδίες, σωματεία και ενώσεις σεναριογράφων που εργάζονται στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσω σε όλη την Ευρώπη. Μέλη της είναι οι Ενώσεις Σεναριογράφων της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

«Τι άλλο θα κάνεις όταν είσαι στις Βρυξέλλες με τόσες πολλές ενώσεις σεναριογράφων;» έγραψε η Τζένιφερ Ντέιβιντσον στο Twitter κοινοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση.

«Δεν υπάρχει απλώς συναίσθημα για τους ανθρώπους που γνωρίζουμε και με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί για χρόνια, αλλά και πλήρης υποστήριξη σε αυτό που προσπαθούν να κάνουν» είπε ο Ντέιβιντ Κάβανα εκτελεστικό στέλεχος του FSE σε δήλωσή του στο Variety για την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων σεναριογράφων στην Ένωση Σεναριογράφων Αμερικής.

«Υπάρχει μια τεκτονική αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης της βιομηχανίας μας, τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα και οι καταστάσεις που είναι ήδη δύσκολες -και πολύ πιο δύσκολες στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ για τους σεναριογράφους- έχουν γίνει ξαφνικά σχεδόν υπαρξιακές με κάποια έννοια. Πρέπει να αντιδράσουμε και πρέπει να αντιδράσουμε συλλογικά» τόνισε.

Οι περισσότερες διεθνείς οργανώσεις συγγραφέων έχουν υποστηρίξει τη WGA, η οποία έχει κηρύξει απεργία εν μέσω διαπραγματεύσεων με την Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP). Η WGA προέτρεψε επίσης τους σεναριογράφους στο εξωτερικό να αποφύγουν να αναλάβουν νέα πρότζεκτ για εταιρείες που πλήττονται από την απεργία, ακόμη και αν δεν είναι μέλη της WGA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Η σπαρακτική ιστορία του Σάσα στην Ουκρανία μέσα από το μουσικό βίντεο των Imagine Dragons: Με πλάνα από την πρώτη γραμμή του πολέμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: