Ψάχνουν τον «προδότη»: Ποιός διέρρευσε με όλες τις λεπτομέρειες τα της επίσκεψης Ζελένσκι στο Βερολίνο; Δυσαρέσκεια Κιέβου

FILE PHOTO: Ο Γερμανός καγκελάριος ΄Ολαφ Σολτς. EPA, RONALD WITTEK




Η Αστυνομία του Βερολίνου διεξάγει εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς διέρρευσε χθες Τετάρτη στα ΜΜΕ η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι και μάλιστα με λεπτομέρειες του προγράμματός της και αναφορές στα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζονταν.

Η επίσκεψη επρόκειτο να κρατηθεί μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν είχε επιβεβαιωθεί από την καγκελαρία.

Η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος ερευνά την υπόθεση «με την υποψία της προδοσίας» εμπιστευτικών πληροφοριών, καθώς χθες, πρώτη η Berliner Zeitung, δημοσίευσε λεπτομέρειες του σχεδιασμού επίσκεψης του ουκρανού προέδρου στο Βερολίνο στις 13 και τις 14 Μαΐου. Η εφημερίδα επικαλείτο «στέλεχος της αστυνομίας» του Βερολίνου και ανέφερε ακόμη και το ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να καταλύσει ο κ. Ζελένσκι.

Πολύ γρήγορα οι πληροφορίες αναμεταδόθηκαν από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ για να προκαλέσουν, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο t-online, την έντονη δυσαρέσκεια του Κιέβου – ακόμη και σκέψεις για ακύρωση της επίσκεψης. «Αυτή η συμπεριφορά είναι ανεύθυνη και μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση μια πιθανή επίσκεψη του ουκρανού προέδρου», δήλωσαν ουκρανικές κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι επρόκειτο, σύμφωνα με την αρχική διαρροή, να συναντηθεί στις 14 Μαΐου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και κατόπιν να μεταβεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στο ‘Ααχεν, προκειμένου να παραλάβει το Βραβείο Καρλομάγνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Φ.Καραβίτη 
Γερμανία Βερολίνο 

Υπόνοιες για Ρωσική προβοκάτσια από τη γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών: «Η υπόθεση με τα drones στο Κρεμλίνο είναι το λιγότερο περίεργη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: