Όταν ο ευρωβουλευτής του κ. Βελόπουλου ψηφίζει αδιάντροπα υπέρ του …Πούτιν: Η επiτυχία αυτών των εκλογών θα είναι ο αποκλεισμός των “ψεκασμένων” (video)

Γενική άποψη από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, όπου μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, Αθήνα, Τετάρτη 17 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΚΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Έχουμε συνηθίσει να γράφουμε, την προηγούμενη των εθνικών εκλογών, για να είμαστε δήθεν “πολιτικά ορθοί”, ότι είναι οι πιο κρίσιμες, οι πιο σημαντικές και οι πιο σπουδαίες.

Η αλήθεια είναι ότι η αυριανή εκλογική διαδικασία, λόγω και του εκλογικού συστήματος, μπορεί να αποδειχθεί -πέραν των παραπάνω- και προβληματικές. Με τα σημερινά δεδομένα, όπως τα παρουσιάζουν οι δημοσκόποι, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ένα μετεκλογικό «χάος», καθώς δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Οπότε, η χώρα μας, μετά από 12 χρόνια οδηγείται πάλι σε δημιουργία συμμαχικής κυβέρνησης εφόσον η πρώτη πολιτική δύναμη συνεργαστεί με την τρίτη. Με βάση πάντα τις δημοσκοπήσεις ομιλούμε για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Εκτός εάν ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ επιτύχει να πείσει τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τους υπόλοιπους να σχηματίσουν τη λεγόμενη συμμαχία των ηττημένων.

  • Όμως, το ΚΚΕ που σίγουρα θα ανεβάσει τη δύναμη του και το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη, εάν περάσει το κρίσιμο 3%, δεν θα συνεργαστούν με τον Αλέξη Τσίπρα. Το ανακοίνωσαν και θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους. Τα κοινά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μηδαμινά, εκτός της αυτό-ένταξης τους στην ευρύτερη Αριστερά.

Οι εκλογές αυτές, θα κρίνουν και την τύχη των ακραίων. Και στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι ακροδεξιοί και τα «ορφανά» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η οποία αυτοδιαλύθηκε και έχει σπάσει σε πολλά κομματίδια, με πιο ισχυρή την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο τελευταίος δείχνει «τραυματισμένος» μετά την σύνδεση του με το φιλορωσικό ψεκασμένο ακροατήριο, και τις περίφημες επιστολές του Ιησού Χριστού. Επρόκειτο, βέβαια για καραμπινάτο ψέμα. Και δεν είναι μόνο αυτό το ψέμα που χαρακτηρίζει τον εκ Θεσσαλονίκης πολιτικό. Αναλύοντας οι ειδικοί τις εκπομπές του, καταλήγουν σε συμπεράσματα που δεν τιμούν τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος.

Ο ευρωβουλευτής του, Εμμανουήλ Φράγκος, ψήφισε εναντίον ενός εκ των πιο σημαντικών ψηφισμάτων του Ευρωκοινοβουλίου που αφορούσε τη Ρωσία.

Ως γνωστό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα που κηρύσσει τη Ρωσία κράτος «χορηγό της τρομοκρατίας» με αφορμή την άνανδρη εισβολή της στην Ουκρανία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημείωσε:

«Οι σκόπιμες επιθέσεις και οι φρικαλεότητες που διαπράττουν οι ρωσικές δυνάμεις και οι πληρεξούσιοί τους εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, η καταστροφή πολιτικών υποδομών και άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου ισοδυναμούν με τρομοκρατικές ενέργειες και εγκλήματα πολέμου».

Αυτό το ψήφισμα, που αφορούσε τη ρωσική εισβολή και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο άνθρωπος του κ. Βελόπουλου, με εντολή από τη Θεσσαλονίκη το καταψήφισε με όλους τους ακροδεξιούς ευρωβουλευτές της Ευρώπης. Συμμάχησε και με τους συναδέλφους του των κομμουνιστικών κομμάτων. Είναι εκρηκτικό το μείγμα των ψεκασμένων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  • Ο κ. Βελόπουλος πουλά θρησκεία και κακό εθνικισμό και παρουσιάζεται ως ο μόνος «πατριώτης» πολιτικός στην Ελλάδα. Είναι έντονα αντιαμερικανός, που νομίζει ότι τον εξυπηρετεί αυτό, για να ξεπεράσει το 3% ώστε να παραμείνει στη Βουλή.
  • Η παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν βοήθησε καθόλου τους πολίτες, διότι ο λόγος του έχει μόνο συνθήματα και καθόλου «δώρα» για το λαό.

Στην αντιπέρα όχθη βρίσκεται ο κ. Βαρουφάκης, με τις «Δήμητρες» και τον «Οδυσσέα» και ένα αφήγημα που οδηγεί μαθηματικά σε νέο Μνημόνιο. Δεν τον ενδιαφέρει όμως. Ο ίδιος έχει εξασφαλιστεί οικονομικά και ολίγο τον απασχολούν οι πολίτες, που φτώχευσαν με την ευθύνη των Ελλήνων πολιτικών.

Ο κ. Βελόπουλος πουλά ασύστολα «Πατρίδα» και ο κ. Βερουφάκης ολίγο ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Αυτό είναι το σκηνικό…

Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν χωρίς φόβο και πάθος τα κόμματα που τους αντιπροσωπεύουν, ίσως και να τους εξυπηρετούν, αλλά πρέπει να αποφύγουν τους ακραίους. Δεν έχουν ρόλο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πέραν των κραυγών και των ανόητων θέσεων τους.

Απ’ εκεί και πέρα, τα κανονικά κόμματα της χώρας πρέπει να αρχίσουν να ενδιαφέρονται και να προωθούν μόνο το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας.

Η Πατρίδα μας έχει ενώπιον της κρίσεις που θα δημιουργήσει, αργά ή γρήγορα, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο κλώνος του στην Αλβανία, ενώ βράζει και το κρατίδιο των Σκοπίων, αφού η διαμάχη με τη Βουλγαρία εξελίσσεται σε διπλωματική, προς το παρόν, σύγκρουση.

Την ίδια στιγμή, η απόφαση της Λευκωσίας και των ξένων ενεργειακών κολοσσών να συνεχίσουν να ερευνούν στην κυπριακή ΑΟΖ, θυμώνει την Τουρκία, η οποία -μην έχετε αμφιβολία- θα αντιδράσει.

Μπορεί ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας να αποφεύγει να προκαλεί την Ελλάδα, όπως πριν από τους σεισμούς, αλλά θα κοιτάξει προς την Κύπρο, που δύσκολα θα αμυνθεί, εάν δεν λάβει στρατιωτική βοήθεια από την Αθήνα.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Ερντογάν θα εμπλέξει και την Ελλάδα στα πολεμικά σχέδια του, ακόμα και αν συνεχίσει να πειθαρχεί στους Αμερικανούς και τους Γερμανούς και να μην προκαλεί στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που θα προστατεύει τη χώρα και δεν θα απογοητεύσει άλλο τους πολίτες. Που θα ασχοληθεί σοβαρά με την οικονομία, την υγεία, την παιδεία και όλα τα θέματα που απασχολούν το λαό. Που θα συνεχίσει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε όλες τις απειλές…

Το στρατηγικό συμφέρον της χώρας δεν εξυπηρετείται με την ακυβερνησία, ούτε με κυβερνήσεις που θα στηριχθούν σε κομματίδια, τα οποία κυριαρχούνται από παράλογες εθνικιστικές ιδέες των ακραίων πολιτικών, που έχει ξαναγεμίσει η Ελλάδα.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Απλά βλέπουν τα τρένα να… περνούν! Πόσο παράξενοι και προβλέψιμοι είναι τελικά οι Αμερικανοί; Τους λένε για την Τουρκία και έχουν έτοιμες τις δικαιολογίες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: