Ο Ολυμπιακός στη μάχη για το 4ο αστέρι της Euroleague: Αντιμετωπίζει τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό στο Κάουνας [video]

Ο Κώστας Σλούκας κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Fenerbahce για την 13η αγωνιστική της Euroleague, στο ΣΕΦ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην 11η συμμετοχή τους σε final-4 της Euroleague αντιμετωπίζει σήμερα (18:00, Novasports Prime) τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό στο Κάουνας.

Πέρσι τέτοιον καιρό Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Αναντολού Εφές διεκδικούσαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Stark Arena του Βελιγραδίου.

Φέτος οι ερυθρόλευκοι (το 11ο Final-4 της ιστορίας τους) κι οι δύο κολοσσοί της Ισπανίας είναι και πάλι στο final-4 του Κάουνας με τη Μονακό να παίρνει τη θέση των Τούρκων.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε  χθες την πρώτη προπόνησή του στη Zalgirio Arena, όπου σήμερα (19/5, 18:00) θα πάρει θέση στο τζάμπολ του ημιτελικού με τη Μονακό με στόχο την πρόκριση στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague.

Ως είθισται, στα πρώτα 15 λεπτά, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι οπερατέρ και οι φωτογράφοι λαμβάνουν υλικό, με τους πρωταγωνιστές να μιλούν για τελευταία φορά πριν τη «μάχη».

Πρώτος στο παρκέ της Zalgirio Arena μπήκε ο Μουσταφά Φαλ και κάθισε στον πάγκο, με τα γαλλικά ΜΜΕ που καλύπτουν τη Μονακό στη Λιθουανία να σπεύδουν να πάρουν δηλώσεις από το Γάλλο διεθνή σέντερ. Ο Τζορτζ Πάπας πήρε τη θέση του στον πάγκο αμέσως μετά, ενώ ο Αϊζάια Κέιναν ήταν ο επόμενος.

Οι τέσσερις Έλληνες της δωδεκάδας του Ολυμπιακού, ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, ο Κώστας Σλούκας, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Μιχάλης Λούντζης μπήκαν εν συνεχεία, με τους Έλληνες δημοσιογράφους να σπεύδουν να πάρουν δηλώσεις, ειδικά από τους τρεις πρώτους.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν με σουτ για να… ζεσταθούν, με τα ΜΜΕ να απαθανατίζουν τα πρώτα αυτά λεπτά της προπόνησης, πριν περάσουν έξω οι εκπρόσωποι του Τύπου και «σφραγιστούν» οι πόρτες για να μιλήσει για… τακτική ο Γιώργος Μπαρτζώκας στους πρωταγωνιστές.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Άλεκ Πίτερς μίλησε στη Nova και υπογράμμισε πως πρόκειται για ομάδες με διαφορά φιλοσοφίας: «Από σήμερα το βράδυ θα μπούμε ξανά στον συνηθισμένο μας ρυθμό. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και να δούμε μετά όλα τα υπόλοιπα».

«Όλοι έτσι το βλέπουν. Υπάρχουν διαφορές στις ομάδες και στις φιλοσοφίες. Και οι δύο ομάδες έκαναν εξαιρετική δουλειά. Εμείς τερματίσαμε στην 1η θέση. Παίζουμε εδώ οι τέσσερις καλύτερες ομάδες. Οι παίκτες παίζουν το παιχνίδι και οι προπονητές έχουν τις φιλοσοφίες τους. Αν έχεις τους σωστούς παίκτες, μπορείς να παίξεις το κατάλληλο στυλ που θες».

Ο Ολυμπιακός στη διοργάνωση είχε αποκτήσει την ψυχολογία του νικητή που του επέτρεψε να ξεπεράσει το σοκ της εντός έδρας ήττας από την Φενέρ στο Game 2 των play off και να απαντήσει στο Game 3 με το επικό buzzer beater του Σλούκα.

«Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα και καλό μας ταξίδι για το Κάουνας», ανέφερε στη μυθική περιγραφή του ο Λάιαμ Κάνι στο Euroleague TV.

Ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Τετάρτης και χθες Πέμπτη έμαθε ότι εκτός από τον καλύτερο προπονητή (back to back προσωπική διάκριση για τον Μπαρτζώκα) έχει και τον MVP της φετινής σεζόν Σάσα Βεζένκοβ.

«Όλη η χρονιά είναι ήδη μια επιβράβευση για την ομάδα, το τι θα γίνει στο Final-4 δεν σημαίνει ότι θα είναι αποτυχημένη. Το αποτέλεσμα δεν διαγράφει την χρονιά που έχουμε κάνει, όλα αυτά τα ρεκόρ που κάναμε. Ότι έχουμε τον καλύτερο παίκτη, τον καλύτερο προπονητή, ή την επιτυχία που έχουμε έως τώρα και την αναγνώριση από όλους τους αντιπάλους μας. Σίγουρα, ο τίτλος είναι το πιο βασικό πράγμα, για αυτό είμαστε εδώ και αυτό θέλουμε πιο πολύ από όλα», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα (τον μοναδικό από τους προπονητέ ς που έχει κατακτήσει την κούπα) να συμπληρώνει:

«Για μας ο στόχος είναι να βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο και το αποδείξαμε για δεύτερη σερί σεζόν. Δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν στην ομάδα μου να νιώσει ότι αποτύχαμε ή απογοητευμένος αν δεν κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ξέρω καλά πόσο ισχυρός είναι ο ανταγωνισμός, με τους καλύτερους παίκτες και προπονητές. Έχουμε παίξει τελικούς από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και τώρα. Θεωρώ πως είναι τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, η κανονική περίοδος, τα playoffs και το Final 4. Πρέπει να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας εδώ, να δώσουμε τα πάντα και αν το κάνουμε στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι».

Ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο για το Κάουνας στο Game 5 των play off με τη Φενέρ στο ΣΕΦ και έκλεισε ραντεβού με την Μονακό. Τη μοναδική ομάδα που μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα κέρδισε και τις δύο φετινές αναμετρήσεις με τους ερυθρόλευκους, ενώ οι δύο τους ήταν αντίπαλοι στα περσινά play off με τον Ολυμπιακό να παίρνει το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Την ίδια ώρα η Euroleague έκανε γνωστά τα ονόματα των ρέφερι που θα διευθύνουν την πρώτη ημιτελική αναμέτρηση του Final-4 του Κάουνας, ανάμεσα στους “ερυθρόλευκους” και τους Μονεγάσκους.

Πιο συγκεκριμένα, στη “μάχη” του Ολυμπιακού με τη Μονακό θα σφυρίξουν ο Μπόρις Ρίζικ, ο Όλεγκς Λάτισεβς και η Αν Πάντερ. Από εκεί και πέρα, η διαιτητική τριάδα του “El Clasico” ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης (19/05, 21:00) απαρτίζεται από τους Σάσα Πουκλ, Έμιν Μογκούλκοτς και Μεντί Ντιφαλά.

Το πρόγραμμα του Final 4

Παρασκευή 19 Μαΐου – Ημιτελικοί

18:00 Ολυμπιακός – Μονακό (Novasports Prime)

21:00 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports Prime)

Κυριακή 21 Μαΐου
17:00 Αγώνας για θέσεις 3-4 (Novasports Prime)

20:00 Τελικός (Novasports Prime)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: