Να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Καλούν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος ομόλογός του

epa10628501 French President Emmanuel Macron (R) shakes hand with his Ukrainian counterpart Volodymyr Zelensky (L), upon his arrival for their meeting at Elysee palace in Paris, France, 14 May 2023. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλούν να αυξηθεί η «πίεση» στη Ρωσία μέσω «νέων κυρώσεων».

Αυτό τονίζει κοινή ανακοίνωση των υπηρεσιών που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντησή τους χθες Κυριακή το βράδυ στο Παρίσι.

«Η Ουκρανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να αυξηθούν οι πιέσεις που ασκούμε συλλογικά στη Ρωσία με νέες κυρώσεις προκειμένου να εξασθενήσει η δυνατότητα της χώρας αυτής να συνεχίσει τον παράνομο επιθετικό πόλεμό της», αναφέρει το κείμενο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα του στρατού της Ουκρανίας με «δεκάδες» τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών μετά το δείπνο που παρέθεσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ελιζέ.

«Τις εβδομάδες που έρχονται, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα [του ουκρανικού στρατού] με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων AMX-10RC», διευκρινίζει κοινή ανακοίνωση. Το Παρίσι θα επικεντρώσει εξάλλου τις «προσπάθειές [του] στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας», προστίθεται.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Παρίσι, France

Στο 91,93% των ψηφοδελτίων: Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 49,49% των ψήφων, ανακοίνωσε η Εθνική Εφορευτική Επιτροπή της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: