Υπουργό Οικονομικών κοινής αποδοχής θέλει ο Ανδρουλάκης: Με γνώση των χαρτοφυλακίων οι Άμυνας και Εξωτερικών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κάνει δηλώσεις κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αθήνα, Τρίτη 23 Μαΐου 2023. H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να του αναθέσει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκε και τυπικά η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και συμφώνησαν στη διενέργεια εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτηση του σημείωσε ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών που θα οριστούν, πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων και υπογράμμισε περαιτέρω ότι και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι δεν είναι τα αναλογικότερα εκλογικά συστήματα, που εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβερνήσεων, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ευρωπαϊκή εμπειρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ποιος είναι ο 66χρονος αναμορφωτής του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς που ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: