Ενώ η Ελλάδα παρακολουθούσε τους αρχηγούς επί σκηνής: Οι «μάγκες» του Κογκρέσου, Μενέντεζ, Μακόλ και άλλοι νομοθέτες έθαψαν τα όνειρα της Τουρκίας (video)

FILE PHOTO: Οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας. EPA, WILL OLIVER




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez) και ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικλ Μακόλ (Michael McCaul), τελείωσαν χθες κάθε σκέψη για την ενίσχυση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα σούπερ αμερικανικά μαχητικά F-16.

Οι δύο νομοθέτες δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Ο πρώτος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και ο δεύτερος ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής.

Ο πρώτος είναι Δημοκρατικός και ο δεύτερος είναι Ρεπουμπλικάνος. Και οι δύο αποφασίζουν για τις χώρες που ζητούν να αγοράσουν αμερικανικό οπλισμό. Για τα F-35 στην Ελλάδα είπαν ένα μεγάλο ΝΑΙ. Για τα F-16 στην Τουρκία, απάντησαν με ένα ηχηρό ΟΧΙ.

(Σ.Σ.: ο κ. Μακόλ μέσω μίας σημαντικής απαγορευτικής λέξης που ανέφερε: S-400, το πυραυλικό σύστημα που αγόρασε η κατοχική δύναμη από τον αυταρχικό πρόεδρο της Ρωσίας. Ο Τεξανός βουλευτής ακούει το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν που βγάζει …σπυριά).

Οι δύο νομοθέτες, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι τους, μίλησαν στο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ουάσιγκτον. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους και ακτιβιστές.

  • Πολλοί ομογενείς ήρθαν στην Ουάσιγκτον απ’ όλη την Αμερική για να διατρανώσουν την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα εναντίον της τουρκικής κατοχής της Κύπρου. Και να υπογραμμίσουν ότι οι απειλές της Τουρκίας στο Αιγαίο και στον Έβρο θα απαντηθούν σε όλα τα επίπεδα.
  • Ζήτησαν και τη βοήθεια των νομοθετών για τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής, ανάμεσα τους και τέσσερις Αμερικανο-Κύπριοι.

Το συνέδριο έκλεισε σήμερα Πέμπτη, και αφού προηγήθηκε μία ημέρα γεμάτη συναντήσεις. Ξεκίνησαν από τη Βουλή, συνέχισαν στη Γερουσία και έκλεισαν με ένα δείπνο στο ξενοδοχείο Willard, όπου τίμησαν σημαντικούς ανθρώπους, που βρίσκονται πάντα δίπλα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αποθεώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Μενέντεζ και ο κ. Μακόλ και όλοι οι νομοθέτες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να μιλήσουν στους συνέδρους.

Ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο φιλέλληνας γερουσιαστής να υποχωρήσει όποιες και αν ήταν οι πιέσεις. Ο κ. Μενέντεζ αποκάλυψε μάλιστα μια συνομιλία του με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος του τόνισε ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί μαζί του για την Τουρκία. (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ).

Ο κ. Μακόλ ήταν η έκπληξη και η αποκάλυψη. Οι ομογενείς μας στο Τέξας τον έπεισαν να ακολουθήσει τον ορθό δρόμο. Και μας ανακοίνωσε χθες το βράδυ, ότι η απόφαση του έχει ληφθεί. Το ΝΑΙ είναι για την Ελλάδα και τα μαχητικά F-35 που ζήτησε να αγοράσει. Το ΟΧΙ το αφιέρωσε για την κατοχική Τουρκία και το αίτημα της να αγοράσει τα μαχητικά F-16.

Όπως προανέφερα, έθεσε το θέμα των S-400, για το οποίο η κατοχική δύναμη έχει υποστεί κυρώσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από απαίτηση του Μάικ Πομπέο, τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν, μερικές ημέρες πριν από τις τουρκικές εκλογές, δέχθηκε ένα ισχυρότατο πλήγμα από το αμερικανικό Κογκρέσο. Είναι ένας κακός σύμμαχος, ο οποίος δεν πρέπει να επιβραβεύεται.

Ο κ. Μακόλ μάλιστα θύμισε στο ακροατήριο ότι η Αμερική έδωσε την ευκαιρία στον ισλαμιστή Ερντογάν να απομακρύνει το ρωσικό σύστημα S-400 και να το παραχωρήσει στην Ουκρανία.

Οι Τούρκοι αρνήθηκαν, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και βεβαίως έχασαν την ευκαιρία να τα ξαναβρούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι φανερό ότι μεταξύ της Δύσης και της αυταρχικής Ρωσίας, προτίμησαν τη δεύτερη.

Οι νομοθέτες έκαναν χθες ένα μεγάλο δώρο στην Ελλάδα η οποία παραμένει γνήσια σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Επιβραβεύεται η χώρα μας σε μία εποχή κατά την οποία η Τουρκία τερμάτισε τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

  • Δεν πρέπει να ξεχνούμε, όμως, ότι η Άγκυρα παίζει ένα βρώμικο παιγνίδι. Η ισλαμική κυβέρνηση, λόγω των εκλογών, αποφεύγει τις προκλήσεις, επειδή νομίζει ότι θα κοροϊδέψει τους Αμερικανούς και γενικά τους ειδικούς.

Οι νομοθέτες από του οποίους εξαρτώνται οι πωλήσεις αμερικανικού πολεμικού υλικού, έστειλαν το σκληρό μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να δεχθεί τους όρους του Κογκρέσου για να ελπίζει ότι κάποτε θα λάβει τα F-16. Θα πρέπει να γίνει μία καλή σύμμαχος που δεν θα απειλεί τους γείτονες της. Και βεβαίως να τερματίσει την κατοχή της Κύπρου μας.

Σκέφτομαι που έχουμε φτάσει. Στην Ελλάδα και την Κύπρο να ακούγονται φωνές για να …ηρεμήσει το τουρκικό θηρίο, και στην Αμερική οι ομογενείς μας να συνεχίζουν μόνοι τους τον αγώνα για τον Ελληνισμό.

Αυτό εύχομαι να προβληματίσει κυρίως τους πολιτικούς αρχηγούς που θέλουν να ηγηθούν της Ελλάδας σε μία εποχή κατά την οποία οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν να παραχωρηθεί σπιθαμή ελληνικής γης της Ελλάδας και της Κύπρου, στους Τούρκους Αττίλες.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να είναι ακόμα πιο σκοτεινό για το μέλλον της Τουρκίας: Αυτά είναι τα απειλητικά λόγια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Ελλάδα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: