Δημιουργία μικρού τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο: Κίνητρο προς τις ξένες εταιρείες υδρογονανθράκων:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, δέχθηκε αντιπροσωπεία της TOTAL, στο Παρίσι. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της εταιρείας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική κ. Laurent Vivier, τον Αντιπρόεδρο για τη Βόρειο Αφρική κ. Jean Jaylet και τον ανώτατο Διευθυντή της εταιρείας για την Κύπρο κ. Romain de La Martiniere. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Το 2024 ο ενεργειακός κολοσσός της Γαλλίας, TOTAL επιστρέφει στην Κυπριακή ΑΟΖ για επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις, διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αξιωματούχοι της γαλλικής εταιρείας, σε συνάντησή τους στο Παρίσι.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες που μετέδωσε η Χριστίνα Μαύρου στο δελτίο ειδήσεων του OMEGA η κυβέρνηση προετοιμάζει πρόταση προς τις εταιρείες υδρογονανθράκων.

Είναι μια πρόταση που επεξεργάζεται εδώ και καιρό, και θα παρουσιαστεί επίσημα πλέον στις εταιρείες υδρογονανθράκων όχι στην κάθε μια ξεχωριστά αλλά σε κοινή συνάντηση.

Η κυβέρνηση θέτει πρώτο στόχο την αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, ώστε να μειωθούν οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που πληρώνει ο καταναλωτής.

Και επειδή τα κοιτάσματα που έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί είναι πολύ μεγάλα για τις ανάγκες της Κύπρου, η κυβέρνηση θα θέσει ως κίνητρο για τις εταιρείες, οι οποίες θα κληθούν να επενδύσουν εκατομμύρια για αγωγούς μεταφοράς του φυσικού αερίου, τη δημιουργία ενός μικρού τερματικού υγροποίησης. Είτε αυτό θα είναι πλωτό, είτε χερσαίο νέας τεχνολογίας.

Σε αυτό το τερματικό το φυσικό αέριο, όχι κατ’ ανάγκην μόνο της Κύπρου αλλά και χωρών της περιοχής.

Σοβαρές εξελίξεις: Συνάντηση προέδρου Χριστοδουλίδη με ανώτατα στελέχη της TOTAL για τα αδειοδοτημένα οικόπεδα της ΑΟΖ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: