Αποκάλυψη Κλίντον: Ηξερα από το 2011 ότι ήταν απλώς θέμα χρόνου η επίθεση Πούτιν στην Ουκρανία

File photo: O τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. EPA, Thais Llorca




Αποσπάσματα από δηλώσεις του Μπιλ Κλίντον στα οποία λέει ότι ήξερε ήδη από το 2011 ότι ήταν απλώς «θέμα χρόνου» πριν ο Βλαντιμίρ Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία μεταδίδουν σήμερα το πρωί οι Financial Times.

Επικαλούμενος μια εμφάνιση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο πλευρό της συζύγου του Χίλαρι, ο Τζόσουα Τσάφιν γράφει:

Ο Μπιλ Κλίντον είπε ότι συνειδητοποίησε το 2011 ότι ήταν «απλώς θέμα χρόνου» να προχωρήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας μετά από μια ανατριχιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο Νταβός της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, είπε ο Κλίντον, ο Πούτιν απέρριψε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ που συμφωνήθηκε από τον προκάτοχό του, Μπόρις Γέλτσιν, να σεβαστεί το έδαφος της Ουκρανίας με αντάλλαγμα το Κίεβο να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιο της σοβιετικής εποχής.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μου είπε το 2011 -τρία χρόνια πριν καταλάβει την Κριμαία- ότι δεν συμφωνούσε με τη συμφωνία που έκανα με τον Μπόρις Γέλτσιν», θυμάται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. “Αυτός είπε . . . «Δεν συμφωνώ με αυτό. Και δεν το υποστηρίζω. Και δεν δεσμεύομαι από αυτό.» Και ήξερα ότι από εκείνη την ημέρα και μετά ήταν απλώς θέμα χρόνου».

Στο ίδιο άρθρο, η Χίλαρι Κλίντον μίλησε για το πώς ο πόλεμος μπορεί να φτάσει στο τέλος:

Για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, υποστήριξε η Χίλαρι Κλίντον, η Ουκρανία πρέπει είτε να νικήσει τη Ρωσία είτε τουλάχιστον να ανακτήσει τα εδάφη που χάθηκαν στα ανατολικά από την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι. «Χρειάζονται πλεονεκτήματα », είπε. «Δεν θα τον εμπιστευόμουν [τον Πούτιν] στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε καμία περίπτωση, εκτός εάν οι Ουκρανοί –με την υποστήριξη μας– έχουν αρκετά πλεονεκτήματα».

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

«Μπλόκο» στις αμβλώσεις και στη Βόρεια Καρολίνα: Boυλή και Γερουσία περιόρισαν το χρονικό όριο στις 12 εβδομάδες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: