Αναβάλλεται η αυριανή αγωνιστική των play off μετά τα 24 κρούσματα κορωναϊού στον Παναθηναϊκό: Τι ανακοίνωσε η Super League

FILE PHOTO: Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Τιμοτέους Πούχατς σουτάρει, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League, στο Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε την αναβολή της ένατης αγωνιστικής των πλέι οφ κάνοντας αποδεκτό το σχετικό αίτημα που κατέθεσε από χθες (5/5) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς στην αθηναϊκή ομάδας εμφανίστηκαν 24 κρούσματα Covid-19.

Η διοργανώτρια αρχή είχε προγραμματίσει διοικητικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη για το μεσημέρι της Κυριακής (12:00) προκειμένου να αποφασίσει επί του αιτήματος, ωστόσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητούσε άμεση απάντηση.

Η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου.

«Ανακοινώνεται ότι δυνάμει απόφασης του Προέδρου και της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δ.Σ., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ΚΑΠ, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της της 9ης αγωνιστικής των Playoffs του Πρωταθλήματος ανδρών που είχαν οριστεί για την 7η Μαΐου 2023 και ώρα 20:00», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου ο αγωνιστικός προγραμματισμός του πρωταθλήματος να διασαλευθεί κατά το δυνατόν λιγότερο θα καταβληθεί προσπάθεια η 9η αγωνιστική να διεξαχθεί την Τρίτη 9 Απριλίου, καθώς τότε θα συμπληρωθεί το πενθήμερο από την ημέρα που διαγνώστηκαν τα μαζικά κρούσματα.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει ακόμα ομόφωνη συμφωνία ως προς την ημερομηνία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε αίτημα από την Παρασκευή (5/5) προς τη Λίγκα ζητώντας αναβολή των αγώνων για λόγους ισονομίας, καθότι υπάρχουν 24 κρούσματα κορωναϊού εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, μετά τον τελευταίο κύκλο εξετάσεων που έγιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού υπάρχουν επιβεβαιωμένα 14 θετικά τεστ ποδοσφαιριστών της ομάδας κι άλλα 10 σε μέλη του επιτελείου του «τριφυλλιού».

Τα κρούσματα είναι διαρκώς αυξανόμενα, σε σημείο που να μην μπορεί ο Παναθηναϊκός να συμπληρώσει καν αποστολή για το κυριακάτικο (7/5) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει ξεκινήσει απ’ την περασμένη Κυριακή (30/4) ως ένα «ντόμινο» ιώσεων ανάμεσα σε ομάδες που αγωνίστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Ο Παναθηναϊκός έστειλε το αίτημα αναβολής το βράδυ της Παρασκευής (5/5) με τη Λίγκα να συγκαλεί για αύριο (Κυριακή 7/5) έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης για να παρθεί απόφαση επί του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι αύριο Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Αναβολή αγώνων ή/και αγωνιστικών ημερών και τυχόν επανορισμός αυτών, αναφορικά με την 9η και 10η αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, σε συνέχεια του από 5/5/2023 έγγραφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

2/ Διάφορα».

Μοριακά τεστ

Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα της Λίγκας η οποία υποβάλλει καθημερινά όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματός της σε μοριακά τεστ (PCR). Με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο σε οικονομικό επίπεδο (καταβάλλει περίπου 900.000 ευρώ το χρόνο η ΠΑΕ για όλη αυτή τη διαδικασία), όσο και σε ότι έχει να κάνει με την ατομική ευθύνη.

Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, οι «πράσινοι» την τελευταία διετία έχουν έγκαιρη εικόνα για κάθε πιθανό κρούσμα ώστε να το απομονώνουν και να αποφεύγεται η διασπορά. Κι έτσι ακόμη και μεμονωμένα κρούσματα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της εφετινής και περσινής σεζόν, απομονώθηκαν άμεσα και δεν υπήρξε διασπορά εντός της ομάδας.

Τρεις μέρες μετά το ματς με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (30/4), δηλδή ανήμερα του αγώνα με την ΠΑΟΚ (3/5), στον Παναθηναϊκό υπήρξαν κάποιες πρώτες ενδείξεις πιθανών κρουσμάτων, μολονότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν αρνητικά.

Την Πέμπτη (4/5), την επομένη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε ρεπό, όμως στον εργαστηριακό έλεγχο της Παρασκευής (5/5) προέκυψαν 14 κρούσματα παίκτες και 10 σε μέλη του επιτελείου οι οποίοι τουλάχιστον είναι είτε ασυμπτωματικοί, είτε με ήπια συμπτώματα.

Ως εκ τούτου, κατατέθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το βράδυ της Παρασκευής (5/5) το σχετικό αίτημα αναβολής για αγωνιστικούς, ιατρικούς λόγους αλλά και για την δημόσια υγεία.

Η επιστολή του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» έστειλαν επιστολή (την οποία υπογράφει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης) το βράδυ της Παρασκευής (5/5) προς τη Super League, ζητώντας την σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. του συνεταιρισμού με αίτημα αναβολής του αγώνα της Κυριακής (6/5), με την επισήμανση πως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ολοένα κι αυξάνεται.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«1. ΠΡΟΣ SUPER LEAGUE

2. ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Δια της παρούσης αιτούμεθα όπως συγκαλέσετε άμεσα Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναβολή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 07.05.2023 στις 20:00, λόγω ανωτέρας βίας, σύμφωνα με την παρ. 5 και 6 του Άρθρου 11 του Κ.Α.Π., καθώς σήμερα έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον Covid-19 14 ποδοσφαιριστές μας και 10 λοιπά μέλη της ομάδας μας(μέλη προπονητικού επιτελείου, φυσιοθεραπευτές κλπ.). Σημειωτέον ο ως άνω αριθμός των θετικών κρουσμάτων στον ιό Covid-19 εντός της ομάδας αυξάνεται συνεχώς.

Με εκτίμηση,

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Λεωνίδας Μπουτσικάρης»

Τι αναφέρει το άρθρο 11 του ΚΑΠ, επί του αιτήματος αναβολής

Στην επιστολή που έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός την Παρασκευή (5/5) προς τη Super League, μέσω του αντιπροέδρου της Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ζητάει την αναβολή του αγώνα της Κυριακής (7/5) με τον Ολυμπιακό για την 9η αγωνιστική των play off, μετά την έξαρση κορονοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» επικαλούνται στην επιστολή τους «λόγους ανωτέρας βίας», σύμφωνα με τις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 11 του ΚΑΠ (Κανονοσμοί Αγώνων Ποδοσφαίρου) της ΕΠΟ, με την επισήμανση πως «…ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στον ιό Covid-19 εντός της ομάδας αυξάνεται συνεχώς».

Αναλυτικά τι αναφέρει ο ΚΑΠ για τους λόγους ανωτέρας βίας στις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 11:

«Άρθρο 11 Διάρκεια, ημέρα και ώρα τέλεσης αγώνα

5.Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ημέρα, την ώρα και το γήπεδο τέλεσης αγώνα, υποχρεούται όμως να ειδοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους και το αρμόδιο Τμήμα Τάξης τουλάχιστον σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν από την εκ νέου ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα.

Το 48ωρο αρχίζει από την αποστολή της ειδοποίησης, με FAX ή ηλεκτρονική αλληλογραφία, από τη διοργανώτρια στους εμπλεκόμενους. Κατ’ εξαίρεση για υγειονομικούς λόγους και μόνο όταν πρόκειται για την περίπτωση πανδημίας (Covid-19), η ανωτέρω προθεσμία δύναται να συντμηθεί περαιτέρω σε τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

6.Η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ και η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή για τα επαγγελματικά και τα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της ή του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου / Αντιπροέδρου αυτής, μπορούν να αποφασίζουν την αναβολή αγώνων ή αγωνιστικών ημερών σε ειδικές περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Αντιστοίχως με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας μπορεί να αναστέλλεται η έναρξη ή η συνέχιση ενός πρωταθλήματος ή ακόμα και να διακόπτεται αυτό οριστικά υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζονται διατάξεις του παρόντος κανονισμού(SL).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος: ΕΤΑΠ των ανατροπών το τρίτο από το Costa Navarino στην Κυπαρισσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: