Παραλύει η Ιταλία μετά από εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας- Καθυστερήσεις ωρών και αναστολή δρομολογίων

Workers stand alongside a derailed freight train near the station of Firenze Castello, in Florence, Italy, 20 April 2023. Railway traffic is interrupted between Florence and Bologna due to the derailment of some wagons of a freight train in the Firenze Castello station. EPA/CLAUDIO GIOVANNINI




Σήμερα το πρωί στις 7πμ περίπου εκτροχιάστηκε μέρος μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας στο σταθμό της Φλωρεντίας Firenze Castello. Τα ΜΜΕ αναφέρουν υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρχει κανένας τραυματισμός ή θύμα. Όμως ως αποτέλεσμα του εκτροχιασμού είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις σε μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου – κανονικό και υψηλής ταχύτητας – που συνδέει τη Βόρειο με τη Νότιο Ιταλία.

Αναμένεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες, εφόσον αυτός είναι ο κύριος σιδηροδρομικός άξονας που συνδέει τη Ρώμη με το Μιλάνο, με ελάχιστες εναλλακτικές διαδρομές. Πολλές είναι οι αναχωρήσεις που ακυρώθηκαν ή που δείχνουν πολύωρη αναμονή. Ήδη σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας, όπως του Μιλάνο Τσεντράλε και του Ρόμα Τέρμινι.

Σε σχετικό σημείωμα, το Ιταλικό Υπ. Μεταφορών και Υποδομών τονίζει πως “ο υπουργός Ματέο Σαλβίνι παρακολουθεί στενά τα όσα συνέβησαν στη Φλωρεντία και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους τεχνικούς της Rfi (εταιρείας που διαχειρίζεται το Ιταλικό σιδηροδρομικό δίκτυο)” και σημειώνει πως “είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η επαναφορά της υπηρεσίας για όλους τους επιβάτες”.

Ο εκτροχιασμός λαμβάνει χώρα λίγο πριν ξεκινήσει το 4ήμερο της εθνικής επετείου της απελευθέρωσης της Ιταλίας (25 Απριλίου) αλλά και κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Salone del Mobile (Σαλόνι Επίπλου) στο Μιλάνο, όπου αναμένεται η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ιταλία.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Σε κατάσταση «βρασμού» η Ασία: Κύμα ακραίου καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ και νεκρούς από θερμοπληξία σε Μπαγκλαντές, Ινδία και Ταϊλάνδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: