Ό,τι θέλει κάνει ο Ίλον Μασκ στο Twitter: Επιστρέφει το μπλε τικ στους λογαριασμούς όσων έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους…

FILE PHOTO: Η Μπιγιονσέ, ο Χάρι Κέιν, ο Ρίτσαρντ Οσμάν και η Βικτόρια Μπέκαμ είναι μεταξύ εκείνων που έχουν πάρει πίσω τα μπλε τικ τους.   EPA, LEX VAN LIESHOUT




Ορισμένοι λογαριασμοί στο Twitter με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακολούθους απέκτησαν εκ νέου τα μπλε σήματα τους χωρίς να πληρώσουν για να εγγραφούν.

Η Μπιγιονσέ, ο Χάρι Κέιν, ο Ρίτσαρντ Οσμάν και η Βικτόρια Μπέκαμ είναι μεταξύ εκείνων που έχουν πάρει πίσω τα μπλε τικ τους.

Ο λογαριασμός του BBC News στο Twitter  για παράδειγμα έχει και πάλι το χρυσό σήμα του, αλλά δεν το έχει πληρώσει.

Πριν αγοραστεί η πλατφόρμα από τον Ίλον Μασκ, το μπλε τικ ήταν ένα σήμα επαλήθευσης που δίδονταν δωρεάν από το Twitter.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο επαλήθευσης ταυτότητας, σχεδιασμένο για να βοηθήσει στην αποτροπή των ψεύτικων λογαριασμών και της διάδοσης παραπληροφόρησης.

Τώρα είναι ένα σύμβολο ότι ένας λογαριασμός έχει εγγραφεί σε μια premium υπηρεσία που ονομάζεται Twitter Blue – και υπάρχει μια διαδικασία επαλήθευσης που συνδέεται με την πραγματοποίηση της πληρωμής. Υπάρχουν διάφορες τιμές ανάλογα με το πού γίνεται η συνδρομή αλλά είναι περίπου 10 ευρώ το μήνα.

Όσοι είχαν μπλε τικ από την αρχική διαδικασία επαλήθευσης, που αποφάσισαν να μην πληρώσουν τη συνδρομή, άρχισαν να χάνουν το χάνουν στις 20 Απριλίου.

Σημειώνεται επίσης ότι ορισμένοι λογαριασμοί με λιγότερους από 1 εκατομμύριο ακολούθους φάνηκε επίσης να έχουν επανακτήσει τα μπλε τικ τους, « κατά την κρίση του Ίλον Μασκ».

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε ο ίδιος για τις συνδρομές για λογαριασμό του συγγραφέα Στίβεν Κινγκ, του ηθοποιού Γουίλιαμ Σάτνερ και του μπασκετμπολίστα Λεμπρόν Τζέιμς που όλοι τους είχαν επικρίνει το σχέδιο.

Ο Ιλον Μασκ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι τα οικονομικά της εταιρείας ήταν σε δεινή θέση όταν ανέλαβε και ότι το Twitter λειτουργούσε με ζημία 4 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα.

Το Twitter δεν έχει αποκαλύψει πόσοι άνθρωποι έχουν επιλέξει να εγγραφούν μέχρι στιγμής, αλλά η εταιρεία εφαρμογών Sensor Tower εκτίμησε στο TechCrunch ότι η πλατφόρμα είχε περίπου 386.000 συνδρομητές τον Μάρτιο του 2023.

Αυτό  εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κλάσμα της βάσης χρηστών του μέσου, δηλαδή περίπου 300 εκατομμυρίων.

Με πληροφορίες από BBC

 

Γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά; Επιστήμονες ίσως ανακάλυψαν τον μηχανισμό και, μελλοντικά, τη θεραπεία…[videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: