Οργιάζει η προπαγάνδα Τραμπικών βουλευτών και ΜΜΕ υπέρ του Τεϊσέρα: -“Είναι λευκός, χριστιανός, κατά του πολέμου” και είπε απλώς την αλήθεια

FILE PHOTO: Η φωτογραφία είναι από βίντεο του καναλιού WCVB-TV και δείχνει τη στιγμή της σύλληψης του Jack Teixeira (με την κόκκινη φανέλα). Photo via video. WCVB-TV




Οι νομοθέτες της Ουάσιγκτον κατέγραψαν τον Τζακ Τεϊσέιρα, τον 21χρονο εθνοφύλακα της αεροπορίας που κατηγορήθηκε ότι βρισκόταν πίσω από τη χειρότερη διαρροή πληροφοριών των ΗΠΑ της τελευταίας δεκαετίας, ως «φερόμενο εγκληματία» μετά τη σύλληψή του χθες, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κερδίσει επαίνους από την πολιτική δεξιά.

«Αποκάλυψε τα εγκλήματα, παρόλα αυτά είναι ο εγκληματίας. Έτσι λειτουργεί η Ουάσιγκτον. Το να λες την αλήθεια είναι η μόνη πραγματική αμαρτία», δήλωσε ο σχολιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, το βράδυ της Πέμπτης στην εναρκτήρια παρέμβαση στην εκπομπή του, η οποία είναι με την υψηλότερη τηλεθέαση στην καλωδιακή τηλεόραση. «Τα μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν τη σύλληψη του παιδιού που είπε στους Αμερικανούς τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία. Τον αντιμετωπίζουν σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», το νεκρό ηγέτη των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Teixeira πήρε απόρρητα έγγραφα από την αεροπορική βάση της εθνικής φρουράς της Μασαχουσέτης, όπου εργαζόταν ως χαμηλόβαθμος ειδικός στον κυβερνοχώρο και τα δημοσίευσε στο διαδίκτυο. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έναν από τους διακομιστές της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων τυχερών παιχνιδιών Discord τον Ιανουάριο, προτού εξαπλωθούν σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρθηκαν από ειδησεογραφικά μέσα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Λίγο μετά τη σύλληψή του στη Μασαχουσέτη την Πέμπτη, η ακροδεξιά βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν –η οποία ζητούσε επίμονα από τον Τζο Μπάιντεν τον Λευκό Οίκο και την Ουάσιγκτον γενικότερα να διακόψουν την υποστήριξη στο Κίεβο– τάχθηκε υπέρ του.

«Ο Jake Teixeira είναι λευκός, άντρας, χριστιανός και αντιπολεμικός. Αυτό τον κάνει εχθρό του καθεστώτος Μπάιντεν. Και είπε την αλήθεια για τα στρατεύματα που βρίσκονται στο έδαφος στην Ουκρανία και για πολλά άλλα», έγραψε στο Twitter σε μια προφανή αναφορά σε ένα από τα έγγραφα που διέρρευσαν που δείχνουν ότι 14 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν παρόντες στην Ουκρανία τους τελευταίους δύο μήνες.

«Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός; Ένας νεαρός εθνοφύλακες χαμηλού επιπέδου [sic]; Ή η κυβέρνηση που διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, ένα έθνος που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην πυρηνική Ρωσία χωρίς στρατιωτικές δυνάμεις;».

Άλλα έγγραφα έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνουν τις πληροφορίες τους και πόσο βαθιά οι υπηρεσίες πληροφοριών τους έχουν διεισδύσει στον ρωσικό στρατό. Επίσης, μεταξύ του υλικού που διέρρευσε είναι μια απαισιόδοξη εκτίμηση των προοπτικών της Ουκρανίας να ανακαταλάβει εδάφη από τη Ρωσία αυτή την άνοιξη – ένα θέμα που ο Carlson ανέδειξε.

«Η Ουκρανία χάνει στην πραγματικότητα τον πόλεμο», είπε, επικαλούμενος άλλα έγγραφα που δείχνουν τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για την ικανότητα του Κιέβου να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Είναι πανικοβλημένοι γι’ αυτό, αλλά έχουν πει ψέματα για αυτό το γεγονός στο κοινό. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, για παράδειγμα, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin είπε στη Γερουσία των ΗΠΑ ότι η ρωσική στρατιωτική ισχύς «φθίνει». Με άλλα λόγια, η Ρωσία χάνει τον πόλεμο. Αυτό ήταν ψέμα. Ήξερε ότι ήταν όταν το είπε, αλλά το επανέλαβε στην κατάθεση στο  του Κογκρέσου. Αυτό είναι έγκλημα, αλλά ο Lloyd Austin δεν έχει συλληφθεί για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος».

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου υιοθέτησαν μια σχετικά νηφάλια άποψη για τη σύλληψη του Teixeira. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο την Παρασκευή στη Βοστώνη και έμαθε ότι αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατασκοπείας.

«Η διαρροή απόρρητων πληροφοριών θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια, επηρεάζει αρνητικά τη σχέση μας με τους συμμάχους μας και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια του αμερικανικού στρατού και του προσωπικού πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ, σε δήλωση. «Ενώ επιδιώκουμε να μάθουμε την έκταση των απόρρητων πληροφοριών που κυκλοφόρησαν και πώς να μετριαστούν οι επιπτώσεις, η επιτροπή πληροφοριών της Βουλής θα εξετάσει γιατί συνέβη αυτό, γιατί πέρασε απαρατήρητο για εβδομάδες και πώς να αποτρέψει μελλοντικές διαρροές.

«Συγχαρητήρια στις αρχές επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως εγκληματία».

Οι Δημοκρατικοί γενικά κράτησαν τις σκέψεις τους για τη σύλληψη του Teixeira για τον εαυτό τους. Κατά την επίσκεψή του στην Ιρλανδία, ο Μπάιντεν επεσήμανε σε μια σύντομη δήλωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής: «Επαινώ την ταχεία δράση που έλαβαν οι αρχές επιβολής του νόμου για τη διερεύνηση και την απάντηση στην πρόσφατη διαρροή διαβαθμισμένων κυβερνητικών εγγράφων των ΗΠΑ. Ενώ εξακολουθούμε να εξετάζουμε την εγκυρότητα αυτών των εγγράφων, έχω δώσει εντολή στον στρατό και την κοινότητα πληροφοριών μας να λάβει μέτρα για την περαιτέρω ασφάλεια και τον περιορισμό της διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών και η ομάδα εθνικής μας ασφάλειας συντονίζεται στενά με τους εταίρους και τους συμμάχους μας».

Η καλύτερη ένδειξη για το πού θα μπορούσαν να γίνουν αισθητοί στη συνέχεια οι μετασεισμοί από τη σύλληψη του Teixeira προήλθε από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής, Kevin McCarthy. Οι σύμμαχοί του στο Κογκρέσο έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη διερεύνηση των υποτιθέμενων παραπτωμάτων της κυβέρνησης Μπάιντεν και σε ένα tweet, είπε ότι οι διαρροές θα είναι το επόμενο επίκεντρό τους.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν απέτυχε να εξασφαλίσει απόρρητες πληροφορίες», έγραψε στο Twitter. «Μέσω των επιτροπών μας, το Κογκρέσο θα λάβει απαντήσεις για το γιατί κοιμόντουσαν».

Mε πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Εντολή του Προέδρου Μπάιντεν στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για “περισσότερη ασφάλεια” των απορρήτων πληροφοριών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: