Ο Μητροπολίτης Πάφου ευχήθηκε Ανάσταση της Πατρίδας: Θα πρέπει να μετανοούμε καθημερινώς για να προοδεύσει ο τόπος μας

FILE PHOTO: Ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Τυχικός ευχήθηκε Ανάσταση στην Κύπρο, μιλώντας στους πιστούς στην θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Παρασκευής. Φωτογραφία Pafos Press




Μετάνοια και επιστροφή στον Θεό θα πρέπει να επιδείξουμε, δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Τυχικός και ευχήθηκε Ανάσταση στην πατρίδα μας, μιλώντας στους πιστούς στη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Παρασκευής και στη συνάντηση των δύο επιταφίων του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου και του Ιερού Ναού του Αγίου Κενδέα στην Πλατεία της 28ης Οκτωβρίου στην Πάφο.

Η τελετή έγινε στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, των Τοπικών και Θρησκευτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε στους πιστούς ότι η Ανάσταση του Χριστού δίνει ζωή σε όλους. “Έπρεπε ο Χριστός να σταυρωθεί και να ταφεί και τριημέρως να εγερθεί εκ των νεκρών σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιο του Θεού για να σωθούμε όλοι εμείς και να μας οδηγήσει στην αιώνια ζωή”, συνέχισε. Και εμάς, όπως είπε, αλλά και τους ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή.

Είπε ακόμη πως εφόσον αμαρτάνουμε καθημερινώς θα πρέπει να μετανοούμε καθημερινώς για να προοδεύσει ο τόπος μας. Θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε μετάνοια και επιστροφή κοντά στον Θεό, είπε ο Πάφου Τυχικός.

Ο Μητροπολίτης Πάφου αναφέρθηκε και στην Κύπρο “που ταλαιπωρείται και σταυρώνεται καθημερινώς να έρθει και σ’ αυτήν η Ανάσταση και να μας οδηγήσει όλους σε ελευθερία και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στις κατεχόμενες εκκλησίες μας”. Ευχήθηκε τέλος σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Για την περιφορά των επιταφίων σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των επισήμων. Προηγήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, η οποία συνόδευε το άγημα της Εθνικής Φρουράς, η Οργάνωση Νεολαίας «Σταυραετοί» και ομάδα προσκόπων με πυρσούς.

Στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, τοποθετήθηκαν ο Επιτάφιος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου και του Ιερού Ναού Αγίου Κενδέα μπροστά από εξέδρα απ’ όπου εψάλη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου κ.κ.Τυχικού.

Ξεχωριστό τόνο, στην όλη τελετή έδωσε η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου, που έψαλε τον Επιτάφιο Θρήνο. Ο Μουσικός Όμιλος Πάφου υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Σωτήρη Καραγιώργη, έψαλλε τα Εγκώμια του Επιταφίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου και αργότερα στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το Δημαρχείο Πάφου, όπου και κατέληξε η περιφορά των Επιταφίων των δύο ναών.

Σημειώνεται πως οι θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Παρασκευής αλλά και του Μεγάλου Σαββάτου με βασικό στόχο την ανάδειξη του πνεύματος των ημερών και την Ελληνορθόδοξη παράδοση συνδιοργανώνονται από την η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, τον Δήμο Πάφου, το 8ο Σύνταγμα Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, την Οργάνωση Νεολαίας «Σταυραετοί» και την Επαρχιακή Εφορεία του Σώματος Προσκόπων Κύπρου.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος για Κυπριακό: Θα πρέπει «να εδράσουμε τον αγώνα μας, αμετακίνητα, σε θέσεις αρχών”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: