«Nα απελευθερωθεί άμεσα» ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal που κρατείται στη Μόσχα: Κατηγορείται από τους Ρώσους για κατασκοπεία

FILE PHOTO: Το κέντρο κράτησης Λεφόρτοβο, όπου κρατείται ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal κατηγορούμενος για κατασκοπεία. EPA, YURI KOCHETKOV




Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να απαιτούν την «άμεση απελευθέρωση» του αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, η κράτηση του οποίου στη Ρωσία είναι «άδικη».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο τέλος συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών στην Ιαπωνία.

Η αμερικανίδα πρεσβευτής στη Μόσχα Λιν Τρέισι μπόρεσε να επισκεφθεί για πρώτη φορά χθες, Δευτέρα, τον Γκέρσκοβιτς, ο οποίος είναι φυλακισμένος εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες και κατηγορείται από τις ρωσικές αρχές για κατασκοπεία.

Σήμερα προβλέπεται να διεξαχθεί ακροαματική συνεδρίαση σχετικά με την προφυλάκισή του.

«Η υγεία του είναι καλή και το ηθικό του υψηλό παρά τις συνθήκες», είχε δηλώσει η Τρέισι μέσω του Twitter μετά τη συνάντησή της με τον 31χρονο κρατούμενο δημοσιογράφο  στη φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας.

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος είναι ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα και είχε εργασθεί προηγουμένως για το Γαλλικό Πρακτορείο, συνελήφθη στις 30 Μαρτίου από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ενώ έκανε ρεπορτάζ στο Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια.

Οι ρωσικές αρχές τον κατηγόρησαν ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για την αμυντική βιομηχανία. Το σύνολο του φακέλου του είναι διαβαθμισμένο.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καρουιζάουα, Ιαπωνία

Η Αμερικανίδα πρέσβης στη Μόσχα επισκέφτηκε στη φυλακή το δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς: Είναι καλά και δυνατός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: