Υπαινιγμοί Γεωργούλη για προεκλογική εκμετάλλευση της υπόθεσης: Τι αναφέρει δήλωση των δικηγόρων του

FILE PHOTO: Photo: European Parliament Multimedia Center




Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι δικηγόροι του, ο Αλέξης Γεωργούλης απορρίπτει εκ νέου τις κατηγορίες που του  προσάπτονται βάσει της καταγγελίας της κας. Ελ. Χρονοπούλου.

Μάλιστα ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δια των συνηγόρων του αφήνει υπαινιγμούς και για το timing της δημοσιοποίησης της υπόθεσης, αναφέροντας: «Είναι λυπηρό το ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται -ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Βέλγοι συνήγοροί του, κάνουν λόγο για «ισχυρισμούς» της κας  Χρονοπούλου που «αμφισβητούνται», ενώ αναφέρουν ότι ο πελάτης τους ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα των βελγικών αρχών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Βέλγων συνηγόρων του Αλ. Γεωργούλη έχει ως εξής:

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης εξεπλάγην (σσ: sic) όταν του γνωστοποιήθηκε -με αφορμή το αίτημα για άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας- ότι η κ. Χρονοπούλου είχε καταθέσει καταγγελία εναντίον του κατηγορώντας τον για απρεπείς πράξεις, που φέρεται να έγιναν τον Ιανουάριο του 2020, στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται. Ο κ. Γεωργούλης απορρίπτει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται -ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και οι συνήγοροί του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα προχωρήσουμε σε κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Διαγραφή για χυδαία ανάρτηση

Νωρίτερα, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μίγας διεγράφη μετά από μία χυδαία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση Γεωργούλη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στη διαγραφή του Βασίλη Μίγα, μέλους του κόμματος στη Λάρισα, μετά τη χυδαία και σεξιστική ανάρτησή του».

Είχε προηγηθεί οργισμένη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην οποία ανεφέρετο:

«Η παραίνεση στη χθεσινή μας ανακοίνωση “αρχίστε να σβήνετε”, κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει “στημένη” τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους;

Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;

Και με τα θύματα και με τον οχετό;

Τέλος, μια οφειλόμενη απάντηση στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως και η οικογένεια του θύματος έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης καλείται να μας απαντήσει:

-Πως ερεύνησε τις φήμες, που ακούγονταν για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;
– Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;»

 

Μπράβο στην Κατερίνα Στεφανίδη, άδειασε τη μητέρα της: Δεν ταυτίζεται με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της ούτε με τις προσωπικές της αντιλήψεις (video)

Μπράβο στην Κατερίνα Στεφανίδη, άδειασε τη μητέρα της: Δεν ταυτίζεται με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της ούτε με τις προσωπικές της αντιλήψεις (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: