Η θυσία των ηρώων της ΕΟΚΑ δεν δικαιώθηκε ποτέ: Η πισώπλατη μαχαιριά στην Κύπρο ήταν μία επαίσχυντη πράξη των Εγγλέζων… (video)

Παιδιά αφήνουν λίγα λουλούδια στους τάφους των ηρώων της ΕΟΚΑ. Τα Φυλακισμένα Μνήματα. Εδώ δολοφόνησαν οι Βρετανοί τους ηρωες της ΕΟΚΑ. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η 1η Απριλίου του 1955 είναι μία ημέρα -ήταν Παρασκευή- που θα τιμά πάντα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου. Νωρίς το πρωί οι Εγγλέζοι κατάλαβαν ότι δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα η εξέγερση των Κυπρίων εναντίον της βάναυσης Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Οι αντάρτες της Ε.Ο.Κ.Α. κτύπησαν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και η προκήρυξη του του Αρχηγού της γινόταν μέσα σε μερικές ώρες παγκόσμιο γεγονός.

Πολιτικός και θρησκευτικός αρχηγός ήταν ο Μακάριος και στρατιωτικός ο Γεώργιος Γρίβας, με το ψευδώνυμο Διγενής, που τον συνόδευε μέχρι τον θάνατο του, τον Γενάρη του 1973, όταν σαν αρχηγός της ΕΟΚΑ Β’ πέθαινε στο κρησφύγετο του στη Λεμεσό, απ’ όπου οργάνωνε τις επιθέσεις εναντίον των Βρετανών.

Ο Γρίβας λέρωσε τη φήμη του, σαν αρχηγού της ΕΟΚΑ, με την ίδρυση της ΕΟΚΑ Β’, την οποία χρησιμοποίησε η χούντα των Αθηνών για να οργανώσει το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου, τον μαύρο Ιούλη του 1974, όταν και άνοιξαν οι κερκόπορτες της Κύπρου για να εισβάλει ο τουρκικός Αττίλας.

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ του 1955-59 δεν μπορεί να αμαυρωθεί επειδή ο Γρίβας έκανε το τραγικό λάθος της ίδρυσης της ΕΟΚΑ Β’. Έτσι για να είμαστε ξεκάθαροι. Διότι οι γνωστοί ριψάσπιδες προσπαθούν να συνδέσουν τις δύο οργανώσεις για να αμαυρώσουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Οι αντάρτες έγραψαν τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της Κύπρου. Ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης, ο Μιχαλάκης Παρίδης από την Αναφωτία, ο Μάτσης, οι τέσσερις ήρωες του Αχυρώνα του Λιοπετρίου, όλοι οι ήρωες της Κύπρου, για εμάς είναι ημίθεοι. Τα έβαλαν με τη Βρετανική Αυτοκρατορία και την εξευτέλισαν.

Διαβάσαμε χθες, ημέρα κατά την οποία ο Ελληνισμός τιμά τους ήρωες της Κύπρου, αισχρά κείμενα που αμφισβητούν τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Τα έγραψαν μικροί και ασήμαντοι γραφιάδες, που είναι γνωστοί για την υποστήριξη τους σε όλες τις φιλοτουρκικές «λύσεις» του Κυπριακού.

Διευθετήσεις που είναι υβριστικές για τους ήρωες της ΕΟΚΑ. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του Κυπριακού Ελληνισμού, που χθες τίμησε μαζικά τους ημίθεους του αντιαποικιακού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ο αγώνας εκείνος ήταν και αντι-ιμπεριαλιστικός καθώς οι Εγγλέζοι αντιπροσώπευαν μία Αυτοκρατορία, η οποία σκότωνε και κατέστρεφε τους λαούς που ξεσηκώθηκαν εναντίον της. Οι Εγγλέζοι διέπραξαν εγκλήματα. Δολοφόνησαν γυναίκες και μικρά παιδιά σε όλες τις αποικίες τους.

  • Η Βασίλισσα τους, έβαψε τα χέρια της με αίμα. Μπορούσε με μία κίνηση να σώσει τις ζωές νέων παιδιών που κρεμάστηκαν απάνθρωπα στα Φυλακισμένα Μνήματα, και δεν το έπραξε. Η Ιστορία ήδη την έχει κρίνει…

Η Βρετανία δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη για τα εγκλήματα της στην Κύπρο. Αντίθετα, βρίσκεται πάντα απέναντι στις κυβερνήσεις του νησιού και υποστηρίζει με αισχρό τρόπο την κατοχική Τουρκία.

Ως εγγυήτρια δύναμη μπορούσε να σταματήσει την εισβολή. Δεν το έπραξε. Άφησε ανενόχλητη την Τουρκία να εισβάλει, να δολοφονήσει Κύπριους πολίτες και να επιβάλει την κατοχή. Πριν 49 χρόνια μέχρι και σήμερα.

Οι κυπριακές κυβερνήσεις δεν είχαν ποτέ το θάρρος να τα βάλουν με τη Βρετανία σε διπλωματικό επίπεδο. Ακόμα και σήμερα οι Εγγλέζοι, με τους ανθρώπους τους στο νησί, ελέγχουν μέρος του κρατικού μηχανισμού. Αυτό είναι απαράδεκτο και αγγίζει τα όρια της «προδοσίας».

Μέλη του πολιτικού και οικονομικού κόσμου ακόμα σπουδάζουν στη Βρετανία και νομίζουν πως έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση στους Εγγλέζους παρά στην Κύπρο.

Δεν περιμένουμε ότι η νέα κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη θα συγκρουστεί με τη Βρετανία. Μπορεί, όμως, να αποκόψει τελείως το κυπριακό κράτος από τη Βρετανία, ξεκινώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου οι Εγγλέζοι οδήγησαν τα πράγματα στο αίσχιστο σημείο:

  • Να φταίει, δηλαδή, η Κύπρος επειδή είναι μία ημικατεχόμενη Πατρίδα. Στο τελευταίο Σ.Α. οι Αμερικανοί δεν επέτρεψαν στους Εγγλέζους να κάνουν τα γνωστά μασκαραλίκια.

Η Λευκωσία πρέπει να αρνηθεί, απ’ εδώ και πέρα, να ετοιμάζουν τα ψηφίσματα του Σ.Α. οι Βρετανοί. Και επίσης, έφτασε η ώρα για να απαιτήσει από τους Εγγλέζους να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους εναντίον του κυπριακού Ελληνισμού. Κακά τα ψέματα. Για τα πάθη της Κύπρου ευθύνονται πάνω απ’ όλα οι Εγγλέζοι και οι άνθρωποί τους στο νησί. Και βεβαίως οι δικοί μας «προδότες».

Ο Γρίβας δοξάστηκε το 1955. Και κατεδαφίστηκε 19 χρόνια μετά, αν και είχε πεθάνει όταν έγινε η μεγάλη προδοσία της Κύπρου, τον μαύρο Ιούλη του ’74. Εάν οι ηγέτες της ΕΟΚΑ, ο Γρίβας και ο Μακάριος, δεν είχαν βρεθεί απέναντι, με ευθύνη του στρατιωτικού αρχηγού της ΕΟΚΑ, η χούντα δεν θα τολμούσε την προδοσία και η Τουρκία δεν θα μπορούσε να κατακτήσει το 40% της Κύπρου.

Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους ξένους για τα προβλήματά μας. Αλλά, εάν δεν υπήρχαν οι ριψάσπιδες στο εσωτερικό, οι ξένοι δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους… Και η Κύπρος σήμερα θα ήταν ελεύθερη…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Ερντογάν πουλάει επαναπροσεγγίσεις και (ψεύτικες) φιλίες: Mέχρι της στιγμής ακούσαμε πολλά λόγια, αλλά δεν είδαμε καμία πράξη από την Τουρκία (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: