Ελληνόφωνοι “δημοσιογράφοι” και “αναλυτές” προσπαθούν να ξεπλύνουν τον Κίσιγκερ από το έγκλημα κατά της Κύπρου: Όταν στην Αμερική ασκούν δριμύτατη κριτική στον “εγκληματία πολέμου”!… (video)

File Photo: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιγκερ, που σχεδίασε το χουντικό πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου και την τουρκική εισβολή, διακρίνεται στην κηδεία του γεροουσιαστή, Τζον Μακέιν. EPA, SHAWN THEW




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Ο Χένρι Κίσιγκερ έφυγε… Ο Χένρι Κίσιγκερ πάει… Αλλά για τα εγκλήματα του, ανάμεσά τους και η συνεχιζόμενη τραγωδία της Κύπρου, δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

Τα στοιχεία εναντίον του ειναι αδιάσειστα και αδιάψευστα. Έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες σελίδες απόρρητων εγγράφων που θα τον καταδίκαζαν ακόμα και σε δικό του δικαστήριο. Ήταν τόσο στυγνός που δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει μία εντολή, ως αποτέλεσμα της οποίας θα μπορούσαν να χαθούν χιλιάδες άνθρωποι στο δευτερόλεπτο.

Ξέρετε αγαπητοί αναγνώστες πόσοι άμαχοι δολοφονήθηκαν στην Καμπότζη και στην Ινδονησία με απόφαση του “μάγου” της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής; Χιλιάδες των χιλιάδων. Όμως, οι πολιτικοί σε παγκόσμιο επίπεδο τον ύμνησαν, ξεχνώντας ότι ο “άνθρωπος” αυτός προκάλεσε μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές.

Ο Κίσιγκερ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την άνανδρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να τη θολώσει κανένας. Προηγήθηκε το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών, σε συνεργασία με ανώτερα στελέχη της ΕΟΚΑ Β’. Μερικοί εξ αυτών παραμένουν ενεργοί στην πολιτική και την οικονομική ζωή του τόπου.

  • Στο θέμα αυτό, η Δημοκρατία φέρθηκε γενναιόδωρα, αλλά δεν έπρεπε. Αναμείχθηκαν σε πραξικόπημα που οδήγησε στη μεγάλη προδοσία. Έχουν ευθύνη για το διπλό έγκλημα εναντίον της Πατρίδας.

Κατά καιρούς, ελληνόφωνοι που αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται “δημοσιογράφοι” και “αναλυτές”, στην Αθήνα και τη Λευκωσία, προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον Κίσιγκερ “αθώα περιστερά” για την τραγωδία της Κύπρου. Είπαν και έγραψαν ψέματα. Βοούν τα δικά του απόρρητα έγγραφα. Τα περισσότερα έχουν αναρτηθεί σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ. Και ο καθένας μπορεί να τα μελετήσει.

Ξέρετε τι μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αν και δεν έπρεπε, διότι έχω ιδία γνώση για τον βρωμερό ρόλο του Κίσιγκερ, όχι μόνο στην Κύπρο; Ότι η πλειοψηφία των δημοσιευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αρνητικά. Τον έκριναν πολύ αυστηρά. Είδαμε και τίτλους που έλεγαν πως “επιτέλους πέθανε”. Ότι ήταν ένας “εγκληματίας πολέμου”.

Μιλώντας με βετεράνους ερευνητές, με τους οποίους εργαστήκαμε για την αποκάλυψη των εγγράφων του, καταλήξαμε και σε ένα μεγάλο συμπέρασμα: ότι ζούσε μέσα στο ψέμα. Ότι μπόρεσε να πείσει πως ήταν ο μεγαλύτερος διπλωμάτης στην ιστορία της Αμερικής, ενώ πέρασαν πριν και μετά από αυτόν σημαντικοί υπουργοί Εξωτερικών, που δεν παρανόμησαν, όπως ο Κίσιγκερ, και που προώθησαν με έντιμους τρόπους την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Συμφωνήσαμε, επίσης, σε κάτι άλλο: ότι μετά από τόσες προσπάθειες, πιο σημαντικών ερευνητών από εμάς, μετά από τόσες αποδείξεις και αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Κίσιγκερ δεν πλήρωσε για τα εγκλήματα του. Αλλά, μετά το θάνατο του η αλήθεια θα αποκατασταθεί.

Η Ελίτ των Αθηνών και της Λευκωσίας, θα ισχυριστεί τα ίδια και γνωστά, για να μειώσει την επιρροή των αμερικανικών δημοσιευμάτων. Ότι τάχατες αντιπροσωπεύουν την “αριστερά” στις ΗΠΑ, η οποία δήθεν δεν χώνεψε ποτέ την επιτυχία του Κίσιγκερ.

  • Για εμάς θα παραμείνει πάντα ο σφαγέας (χωρίς εισαγωγικά) της Κυπρου. Ο απ(άνθρωπος) που ευθύνεται για την τραγωδία μας. Εάν δεν είχε προδωθεί η Κύπρος εκ των έσω, η Τουρκία δεν θα μπορούσε ποτέ να πατήσει πόδι στη Μεγαλόνησο…

Ας κρατήσουμε ακόμα τη δήλωση του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μας, διαφωνούσαμε συχνά. Και συχνά (διαφωνούσαμε) σθεναρά», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Μπάιντεν. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, καθώς συμμετείχε σε επιτροπές της Γερουσίας που ερεύνησαν τον βρώμικο ρόλο του. Προφανώς διαφωνούσε με τα “πεπραγμένα” του “μάγου”…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ένα από τα πιο ισχυρά ντοκουμέντα εναντίον του Κίσιγκερ είναι και ο περίφημος χάρτης της 13ης Αυγούστου του 1974, που δείχνει πως θα είναι η Κύπρος την επομένη ημέρα, όταν και πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εισβολή του Αττίλα. Ο χάρτης της προηγούμενης ημέρας, που έγινε αποδεκτός ως ένα από τα πιο ισχυρά έγγραφα που βρήκαμε στα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δείχνει με ακρίβεια το έγκλημα (ΕΔΩ το κείμενο).

Και όμως. Βρέθηκε άθλιος “γραφιάς” με διασυνδέσεις με τους ναζί της Χρυσής Αυγής, να αμφισβητήσει αυτόν τον χάρτη. Δεν είναι απλά ανόητος. Το κάνει επί τούτου. Καθώς έχει διαψευστεί το ψεύτικο αφήγημα των χουντικών (το ξεκίνησε ο Παναγιωτάκος χωρίς στοιχεία), ότι το έγκλημα κατά της Κύπρου στήθηκε δήθεν για να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Ελλάδα.

Σίγουρα, ο πρώην Πρόεδρος της Ελλάδας έκανε τραγικά λάθη για την Κύπρο, το 1960. Αλλά δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός των προδοτών στρατιωτικών ότι σχεδίασε με τον Κίσιγκερ την επιστροφή του στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτουν τα ηχητικά ντοκουμέντα του Αλέξη Παπαχελά, ο προδότης Δημήτριος Ιωαννίδης γνώριζε το σχέδιο για το διπλό έγκημα. 

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“Ο Χένρι Κίσινγκερ, ο εγκληματίας πολέμου, ο αγαπημένος της κυρίαρχης τάξης της Αμερικής, επιτέλους πέθανε”: Ο εμβληματικός τίτλος του περίφημου περιοδικού Rolling Stone για τον Κίσιγκερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: