Έντονα ενοχλημένος ο Πρόεδρος της Κύπρου με το απαράδεκτο “κυνήγι θησαυρού” των Ηνωμένων Εθνών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στην Αθαλάσσα, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ, PIO




Η Κυβέρνηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη εμφανίζεται ενοχλημένη από την στάση ανοχής που επιδεικνύουν τα Ηνωμένα Έθνη στα τουρκικά τετελεσμένα στο γήπεδο της Τσεντίκαγια και σε άλλες παραβιάσεις του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη.

Μάλιστα με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς να ενημερώσουν την Λευκωσία, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου, για εφήβους και από τις δύο κοινότητες, στις 29 Απριλίου.

«Εάν είστε μεταξύ 14 έως 17 ετών και θέλετε να περάσετε μια ευχάριστη ημέρα στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου συμμετέχοντας σε ένα κυνήγι θησαυρού, τότε αυτή η ευκαιρία είναι για σας», αναφέρει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε εμμέσως τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, να εφαρμόσει τις εντολές και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι:

«Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών είτε στην Κύπρο είτε στη Νέα Υόρκη είτε αλλού είναι δεσμευμένοι από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του οργανισμού για τον οποίον εργάζονται. Όσο πιο λίγα λέμε δημόσια είναι καλύτερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι μέσα από τα διαβήματα, μέσα από τις ενέργειες που κάνουμε να υπάρχουν αποτελέσματα. Το να μιλήσω δημόσια ασκώντας κριτική ή όχι σε οποιονδήποτε δεν φέρνει αποτέλεσμα».

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβεβαιώνει πως σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αποτελέσματα μέσα από τα διαβήματα στα οποία προβαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών, τότε η Κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε δημόσια κριτική.

“Δεν συμβιβαζόμαστε σε καμιά απολύτως περίπτωση με τη σημερινή κατάσταση στην Κύπρο”, είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στους Ελδυκάριους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: