Προσωπική Επιστολή προς την κυρία Maria Angela Holguin Cuellar: Μιλήστε με τους απλούς ανθρώπους, τους Έλληνες, τους Τούρκους, τους Αρμένιους,τους Μαρωνίτες και τους Λατίνους

FILE PHOTO: Secretary-General António Guterres (right) meets with María Ángela Holguín Cuéllar, then Minister for Foreign Affairs of Colombia. Credit UN Photo, Eskinder Debebe




Του ΑΝΔΡΕΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ* – Λάρνακα

Προς την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κυπριακή Δημοκρατία

Αξιότιμη κυρία Maria Angela Holguin Cuellar,

Με όλο το σεβασμό σας ζητάμε:

Βρίσκεστε τώρα στη διαιρεμένη Κύπρο και επισκεφθήκατε την Κύπρο στην επίσημη επίσκεψή σας, εδώ και εκεί καθώς και κατ’ ιδίαν.

Επιπλέον, ελπίζοντας ότι μοιραστήκατε το γεύμα με μια απλή (όχι οικογένεια πολιτικού) οικογένεια Ελληνοκυπρίων προσφύγων και γιατί όχι με μια παρόμοια Τουρκοκυπριακή προσφυγική ή/και εκτοπισμένη οικογένεια; Επιπλέον, με μια οικογένεια Αρμενίων/Μαρωνιτών/Λατίνων;

Πόσο, στην ωμή πραγματικότητα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής ζωής, μακριά από ιδεολογικά παιχνίδια στο τραπέζι του πολιτικού πολέμου, μακριά από τη στοιχειώδη γνώση κάποιων γεγονότων…

Θα ήθελα να ρωτήσω με σεβασμό, αν κατανοείτε βαθιά ένα κοινωνικο – οικονομικό – πολιτικό πρόβλημα όπως το Κυπριακό, αν δεν έχετε εμπειρία από πρώτο χέρι τότε;

Ζούμε στη Λάρνακα, η σύζυγός και η κόρη μου.

  • Ήταν μια μικρή ήσυχη πόλη 17.000 μικτού πληθυσμού όπως Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Λατίνοι τον Ιούλιο του 1974. Τώρα είναι μια εκρηκτική περιοχή με πληθυσμό 45.000 συμπεριλαμβανομένων των προαστίων.
  • Ένα σκληρό γεγονός στον Πόλεμο Εισβολής του 1974 οδήγησε σε διαχωρισμό και χάσαμε τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας από τις πολιτικές εκτοπισμού και φυγής υπό την απειλή κοινοτικών συγκρούσεων.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε πώς η παρουσία 40.000 εισβολέων στρατιωτών του Τουρκικού στρατού σε πλήρη μάχη και οπλισμένων «μέχρι τα δόντια» με στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέχεται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, βοηθά τη σταθερότητα και την τόσο διακηρυγμένη «ειρήνη» από την Τουρκική κυβέρνηση.

Αναρωτιόμαστε πώς η παραβίαση των συνόρων της ΕΕ από το πλοίο “Barbaros” ή άλλα τέτοια πλοία για εξερεύνηση φυσικού αερίου, με το πρόσχημα της NAVTEX κατά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου για είσοδο στα χωρικά ύδατα της αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρείται απλώς άλλη μια τυπική διαδικασία;

Αναρωτιόμαστε πώς τόσοι πολλοί πολιτικοί των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραλείπουν πάντα να αναφέρουν τη συνεχιζόμενη παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ίδιου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δείτε εδώ το θέμα των Βαρωσίων σύμφωνα με το ψήφισμα 550 (1984) του ΟΗΕ.

Αναρωτιόμαστε γιατί παραλείπουν να αναφέρουν τη συνεχή και συνεχή άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων να κινείται ελεύθερα στις κατεχόμενες περιοχές για την εκταφή των αγνοουμένων. Σας παρακαλώ να επισκεφθείτε τις τραγικές οικογένειες και των δύο πλευρών και να νιώσετε λίγο τον ανθρώπινο πόνο τους.

Αναρωτιόμαστε γιατί φοβούνται να πουν στην Τουρκία για τη βάναυση και αιματηρή εμπλοκή της στην Κύπρο. Γιατί φοβούνται τόσο πολύ να επικρίνουν ένα κράτος που προσβάλλει και απειλεί εναντίον των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και εναντίον ΟΛΩΝ των δημοκρατικών αρχών της Δύσης, ώστε να έχουν γίνει τόσες πολλές θυσίες μέσα από αιώνες επαναστάσεων και πολέμων;

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αναρωτιόμαστε πού είναι οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ αρχές όπως προβλέπονται στα ανθρώπινα δικαιώματα της ΕΕ: – Ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και κράτος δικαίου, προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Αυτά επιπλέον αφορούν το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ισότητα και την αλληλεγγύη, καθώς και το σεβασμό των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών του 1945 και του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και ΟΛΩΝ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο τόσο από το Συμβούλιο Ασφαλείας όσο και από τη Γενική Συνέλευση.

  • Παρακαλώ μιλήστε με εμας τους απλούς ανθρώπους: Εμάς τους Έλληνες, τους Τούρκους, τους Αρμένιους,τους Μαρωνίτες και τους Λατίνους που ζούμε μια πραγματική ζωή και όχι σε εικονική πραγματικότητα.
  • Σας παρακαλώ, ελάτε να σας πάρουμε για μεσημεριανό γεύμα με έναν από τους πρόσφυγες φίλους μας και στις δύο πλευρές του διαιρεμένου νησιού.
  • Σας παρακαλώ, ας περπατήσουμε από την ελληνική πλευρά στην τουρκική πλευρά μέσω της διαχωριστικής γραμμής στη Λευκωσία για να νιώσουμε την τελευταία διαιρετική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
  • Παρακαλώ μιλήστε με παιδιά και στις δύο πλευρές.
  • Σας παρακαλώ, μιλήστε με ηλικιωμένους και από τις δύο πλευρές.
  • Σας παρακαλώ, ελάτε να μιλήσετε με όλα τα τμήματα της πολιτικής άποψης και να εξισορροπήσετε τη δική σας γνώμη.
  • Σας παρακαλούμε μιλείστε μόνη σας, με απλούς πολίτες, κι όχι με την προβαλλόμερνη «κοινωνία των πολιτών» (οργανισμούς) που έχει την δική της πολιτική τοποθέτηση.

Είναι πόνος στην καρδιά. Είναι κακουχία στην καρδιά… Αυτό σιγά-σιγά τρώει την ψυχή και το σώμα. Γενιές η μια μετά την άλλη γενιά, εδώ στην Κύπρο έχουν ζήσει ειρηνικά μεταξύ τους μέχρι που ένα βάναυσο πολιτικό παιχνίδι άρχισε να παίζει τζόγο την ζωή των απλών ανθρώπων.

Αξιότιμη κυρία Maria Angela Holguin Cuellar, Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κυπριακή Δημοκρατία,

Με όλη μας την καρδιά, σας ζητάμε να κοιτάξετε στα μάτια την οικογένειά σας και να δείτε αντ’ αυτού τον πόνο και τα βάσανα που θα ήταν διαφορετικά αν ήταν Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι ή οτιδήποτε άλλο υποφέρει εδώ κάτω από τη στρατιωτική μπότα της Τουρκίας.

Εσείς προσωπικά, αξιότιμη κυρία Maria Angela Holguin Cuellar, αγωνίζεστε για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τις Πολιτικές Ελευθερίες και τη Δικαιοσύνη… Εδώ στην Κύπρο, η Τουρκία παραβιάζει σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους εδώ, ακριβώς αυτές τις ίδιες αρχές!

Στις συζητήσεις σας, λοιπόν, οπουδήποτε, σκεφτείτε μόνο τα αθώα παιδιά που υποφέρουν και όχι εμάς τους άγριους ενήλικες.

Ελπίζουμε αυτή η επιστολή να φτάσει σε εσάς και να λάβουμε απάντηση.

Είθε ο Κύριος να σας διαφωτίσει στο σωστό δρόμο.

Με εκτίμηση,
Άντυς Φιλίππου,
Ψυχολόγος

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η ανεξέλεγκτη Μετανάστευση και οι πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές επιπτώσεις και συγκρούσεις: Δυστυχώς μισούν οτιδήποτε είναι ενάντια στη Μωαμεθανική θρησκεία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: