Δένδιας: Ενόψει τουρκικών εκλογών θα ακουστούν μαξιμαλισμοί από την Αγκυρα* Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία της

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στον Alpha via Glomex




Στην εκτίμηση κατά την τουρκική προεκλογική περίοδο θα ακουστούν διάφορα από τη γείτονα, προχώρησε ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον Alpha.

«Μέσα σε μια έντονη προεκλογική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα είναι προφανές ότι θα ακουστούν πράγματα, θα λεχθούν πράγματα, θα τοποθετηθούν μαξιμαλιστικές απόψεις στο τραπέζι και προέταξε την ανάγκη η Ελλάδα να κρατήσει την ψυχραιμία της και περιμένει η κυβέρνηση που θα εκφράσει την τουρκική κοινωνία μετά τις εκλογές, να τοποθετηθεί πάνω σε ένα καλό κλίμα που επιτρέπει ένα σοβαρό διάλογο για τη διαφορά μας», είπε.




Απαντώντας στην ερώτηση αν φοβάται μια περίοδο αστάθειας στα ελληνοτουρκικά, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως «το μεγάλο κέρδος της βελτίωσης του κλίματος είναι ακριβώς ότι δεν φοβόμαστε αυτή την περίοδο».

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική ενόψει των εκλογών, προέκρινε πως «θέλουμε να είμαστε αυτοδύναμοι από την πρώτη κάλπη» και αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών ανέδειξε:«Εμείς έχουμε μία πρόταση. Η πρότασή μας περιλαμβάνει εκλογικό νόμο, κόμμα, πρωθυπουργό. Ο εκλογικός νόμος είναι η ενισχυμένη αναλογική. Κόμμα είναι η ΝΔ. Πρωθυπουργός είναι ο νυν πρωθυπουργός. Αυτή την πρόταση την καταθέτουμε ως πακέτο στην ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η άποψη μας για το συμφέρον του τόπου. Η ελληνική κοινωνία είναι το αφεντικό μας, αυτή θα αποφασίσει τι θέλει, τι δεν θέλει, πού μας τοποθετεί».

Αναφορικά με τη συναίνεση των κομμάτων στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος επιδίωξε και σε ένα βαθμό την πέτυχε αυτά τα χρόνια. «Στις μεγάλες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής, και σε αυτό οφείλεται αναγνώριση και στον ρόλο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πετύχαμε να υπάρχει συνεννόηση, να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι» σημείωσε και έσπευσε να προσθέσει: «Συνεννόηση δεν σημαίνει μη ύπαρξη μονοκομματικής κυβέρνησης. Σημαίνει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά της μονοκομματικής κυβέρνησης».

Τέλος, σε ερώτηση για την τροπολογία που βάζει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, είπε πως το διακύβευμα είναι να μην υπάρχει πολιτική έκφραση νεοναζιστικού μορφώματος στην ελληνική πολιτική ζωή. «Αυτό πρέπει να υπηρετεί κάθε στάθμιση. Κατά συνέπεια, η δική μου αντίληψη ήταν ότι έπρεπε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να ψηφίσει την τροπολογία» υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Για να μην μας λένε …παραμύθια: Η Ελλάδα, η Κύπρος και ο EastMed είναι θεμελιώδεις για την Τουρκία και δεν θα αλλάξουν πολλά αν ηττηθεί ο Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: