Το FBI συνέλαβε αφροαμερικανούς εθνικιστές που καθοδηγούσε η FSB: Οι Ρώσοι τους πλήρωναν ως «κληρονόμους» των Μαύρων Πανθήρων για να αποσταθεροποιήσουν τις ΗΠΑ

Ο Ομαλί Γιεσιτέλα o αρχηγός της οργάνωσης photo via facebook omali yeshitela/photos




Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Τρίτη (19 Απριλίου) κατήγγειλε τον ιδρυτή και τρία μέλη μιας αφροαμερικανικής εθνικιστικής ομάδας, που κατηγορούνται για συνεργασία με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών για να επηρεάσουν τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Omali Yeshitela, ιδρυτής του Αφρικανικού Λαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (APSP) και του Κινήματος Uhuru, και τρία άλλα μέλη του κόμματος, οι Penny Joanne Hess, Jesse Nevel και Augustus Romain, θεωρούνται ύποπτοι ότι υπηρέτησαν ως πράκτορες στην υπηρεσία της Ρωσίας και συνωμότησαν κατά των Αμερικανών. συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να επηρεάσει πολλές εκλογές. Κινδυνεύουν έως και δέκα χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι έλαβαν χρήματα και υποστήριξη από τον Αλεξάντερ Ιόνοφ, έναν Ρώσο υπήκοο που λειτουργούσε μυστικά και υποδυόταν τον αρχηγό ενός κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, καθώς και από κατασκόπους της FSB, των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. «Η σημερινή ανακοίνωση παρουσιάζει μια ανησυχητική εικόνα των ενεργειών της ρωσικής κυβέρνησης και των ορίων που είναι διατεθειμένη να περάσει η FSB για να παρέμβει στις εκλογές μας, να σπείρει διχόνοια στη χώρα μας και τελικά να στρατολογήσει Αμερικανούς πολίτες για να τους βοηθήσουν στις προσπάθειές τους», κατήγγειλε ο Kurt Ronnow., εν ενεργεία αναπληρωτής διευθυντής του FBI.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, όλοι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι ο Αλεξάντερ Ιόνοφ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι τώρα διέφυγε στη Ρωσία, εργαζόταν για τη Μόσχα. Το μαύρο εθνικιστικό κίνημα, που συνδέεται με τα ονόματα του Μάλκολμ Χ ή των Μαύρων Πανθήρων, κέρδισε δυναμική στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 20ού αιώνα και διεκδικεί μια λογική αντιπαράθεσης με τις αρχές για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Αφροαμερικανών. Η APSP, η οποία ιδρύθηκε το 1972, υπερασπίζεται «την αφρικανική εργατική τάξη» ενάντια στην «αμερικανική καπιταλιστική και αποικιοκρατική κυριαρχία», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Ο Ομαλί Γιεσιτέλα, ο ιδρυτής του, ταξίδεψε στη Ρωσία το 2015 για να συνάψει συμφωνία με το κίνημα του Αλεξάντερ Ιόνοφ, σύμφωνα με την εισαγγελία. Το 2016, χρηματοδότησε μια περιοδεία διαδηλώσεων που οργάνωσε το APSP για να υποστηρίξει μια «αναφορά για το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του αφρικανικού λαού στις Ηνωμένες Πολιτείες». Πέρα από αυτή την επιχείρηση αποσταθεροποίησης, οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν επίσης να επηρεάσουν τις τοπικές εκλογές του 2017 και του 2019 στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα, όπου εδρεύει το κόμμα τους.

Φέρονται επίσης ύποπτοι ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τις εθνικές εκλογές του 2020. Το 2022, ένας από τους κατηγορούμενους, ο Augustus Romain φέρεται να έλαβε επίσης κεφάλαια από τον Alexander Ionov «για να προωθήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», σύμφωνα με η εισαγγελία.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Τι δηλώνουν στην Εφορία οι Μπάιντεν: Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του είχαν εισοδήματα 579.000 δολαρίων το 2022

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: