Tριμερή με Τατάρ και Ντι Κάρλο προτείνει ο Χριστοδουλίδης: Το μήνυμα που στέλνει η άφιξη της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό

FILE PHOTO: O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Προεδρικό. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η παρουσία της Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο στο νησί την ερχομένη εβδομάδα με στόχο την αναθέρμανση των προσπαθειών στο Κυπριακό προφέρει και την ευκαιρία, πέραν από τις χωριστές συναντήσεις της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, και για μια κοινή συνάντηση με τους δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ανδρέα Πιμπίσιη στον «Φιλελεύθερο» ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Κόλιν Στιούαρτ του εξέφρασε την ετοιμότητά για μια τριμερή συνάντηση με Τατάρ και ΝτιΚάρλο.

Η Ρ. ΝτιΚάρλο έρχεται στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών παραμένει δεσμευμένος για εξεύρεση μιας διεξόδου από το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Πρόθεσή της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες για την εξεύρεση κοινού εδάφους με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η κάθοδος ΝτιΚάρλο, σύμφωνα με πηγή των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη (πηγή ΚΥΠΕ) αποσκοπεί στο να διαπιστώσει εάν οι θέσεις των δύο πλευρών μπορούν να συγκλίνουν κάπου.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι «είμαστε ακόμα σε διερευνητικό έδαφος», κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναμένεται κάποια ουσιαστική εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Ενόψει της επίσκεψη ΝτιΚάρλο ο ειδικός αντιπρόσωπο του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ πραγματοποιεί χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες.

Χθες έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και σήμερα θα συναντηθεί τον Ερσίν Τατάρ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Ν. Χριστοδουλίδη, ο Κ. Στιούαρτ ανέφερε πως η επίσκεψη ΝτιΚάρλο στο νησί αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μήνυμα από τον Γενικό Γραμματέα ότι συμμετέχει πάρα πολύ ενεργά στις προσπάθειες για το Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Επιδιώκουμε πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ στην επίλυση του Κυπριακού: Τι είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: