Στη φυλακή η προϊσταμένη και μια υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας: Οι διάλογοι που «καίνε» το κύκλωμα των εκβιαστών [video]

Η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και οι καταγγελλόμενοι ως συνεργοί της οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή. Teaser@ALPHA TV via Glomex




Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση εκβιασμών και αντιμετωπίζουν  βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος που εκβίαζε επιχειρηματίες, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Στους άλλους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

 Αποκαλυπτικές συνομιλίες, και ένα σημειωματάριο, που πιθανότατα ανήκει στην προϊσταμένη της ΔΟΥ, και το οποίο περιέχει ονόματα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά, καταμαρτυρούν τη δράση του κυκλώματος. Τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, για φορολογικές διευκολύνσεις. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή της διευθύντριας, στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των εμπλεκομένων με αναγραφόμενα ποσά δίπλα, από 250 έως 11.000 ευρώ και ημερομηνίες από 4 Νοεμβρίου 2020 έως και τον Μάιο του 2024.

  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ ενώ λέει ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε.

Τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκίδα για εκβίαση επιχειρηματιών, πέρασαν σήμερα, λίγο μετά τις 10:30, την πόρτα του ανακριτή.

Ένας από τους διαλόγους:

Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι ωραία, πολύ ωραία το κινείς, πολύ ωραία

Υπάλληλος ΔΟΥ: Τους έφερνα σε τέτοια θέση που νιώθανε και ευχαριστούσαν χιλιάδες φορές.

Διεκπεραιώτρια: Και υποχρεωμένοι. Έτσι μπράβο, το ίδιο είπα και εγώ.

Υπάλληλος ΔΟΥ: Το κατάλαβες ρε συ;

Διεκπεραιώτρια: Της λέω, συγνώμη, χθεσινή νομίζεις ότι είναι; Χθεσινή της λέω νομίζεις ότι είναι;

Υπάλληλος ΔΟΥ: Έτσι μπράβο, έτσι μπράβο.

  • Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν σχετικά με τα χρήματα που ζητούσαν.

Διεκπεραιώτρια: Πόσο βγαίνει σε τόσα περίπου;

Διευθύντρια ΔΟΥ: Δεν ξέρω πόσο, του είπα του Σ…. ότι αυτοί περιμένουν του λέω να πάρουν από την Περιφέρεια κανένα εκατομμύριο, τόσα του λέω βγάζεις.

Διεκπεραιώτρια: Έτσι μπράβο




Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα οι επίορκοι εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας: Αποκαλυπτικές οι συνομιλίες των μελών του κυκλώματος* «Δρούσαν σαν μαφία», λέει θύμα τους [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: