Κακώς δεν συνάντησε τους δημοσιογράφους στην Αθήνα: Αλλά να μην παραπονιόμαστε, ο Πρόεδρος “τα είπε” με τον Χρήστο!!!

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη σε τιμητική εκδήλωση, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, για τους Ομνύσαντες τον Όρκο των Αθηνών της 7ης Μαρτίου του 1953. Διακρίνεται και η σύζυγός του Φιλίππα Καρσερά. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Μου είπαν ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης επέλεξε να συναντηθεί στην Αθήνα με τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Κύπριο υπήκοο, ο οποίος όμως είναι υπουργός στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι ο αρμόδιος υπουργός επί των καταστροφών, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της …ελληνοτουρκικής “φιλίας”. Επιθυμεί πάση θυσία λύση του Κυπριακού και στήριξε το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Μέγας υποστηρικτής και του Νίκου Αναστασιάδη, τέως Προέδρου της Κύπρου, που κατηγορήθηκε για διαφθορά από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Βεβαίως έχει κληθεί και για ανάκριση. Και αυτός, και συγγενικά του πρόσωπα.

Ο ίδιος ο τέως Πρόεδρος αρνείται και απορρίπτει όλες τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι πίσω από τα δημοσιεύματα είναι πρώην συνεργάτες του, όπως ο υπουργός επί των καταστροφών, επειδή δήθεν δεν τον διόρισε ξανά Επίτροπο της Κύπρου, όπου απολάμβανε ένα υψηλότατο μισθό. Το τελευταίο δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια.

Ο κ. Αναστασιάδης έχει πει σε όσους τον ακούνε ότι εάν διόριζε ξανά τον κ. Στυλιανίδη στην Κομισιόν, δεν θα είχαν δημοσιευθεί οι κατηγορίες εναντίον του. Άβυσσος οι ψυχές των ανθρώπων. Ας τα βρουν μεταξύ τους. Πρώην στενοί συνεργάτες ήταν και “συνέταιροι” στην προσπάθεια για να επιβληθεί το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν στους Ελληνοκύπριους. Ευτυχώς οι πολίτες κράτησαν δυνατά και το απέρριψαν.

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον κ. Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε -μου λένε- στην Αθήνα, στο πολυτελές ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, αντί να συναντήσει τους Έλληνες δημοσιογράφους, που ασχολούνται μονίμως με το Κυπριακό και τα υπόλοιπα εθνικά θέματα, επέλεξε να δει τον υπουργό επί των καταστροφών, με τον οποίο διαφωνεί κάθετα και οριζόντια για το εθνικό θέμα του Κυπριακού.

Η συνάντηση έγινε με “εντολή” του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λένε στην Αθήνα. Προφανώς για “να τα βρουν”, διότι προεκλογικά δημοσιεύθηκαν κείμενα στην Ελλάδα εναντίον του κ. Χριστοδουλίδη για δήθεν σχέσεις με τους Ρώσους, πηγή των οποίων φαίνεται να είναι συνεργάτης του κ. Στυλιανίδη. Ο εν λόγω συνεργάτης είναι τελικά μία ερασιτεχνική …”σουπιά”, καθώς αφήνει πάντα τα ίχνη της.

Όπως αναρωτήθηκε Αθηναίος συνάδελφος, τι είχαν να πουν οι κ. Χριστοδουλίδης και Στυλιανίδης όταν δεν υπάρχει τίποτα να τους ενώνει, εκτός ότι υπηρέτησαν τον Νίκο Αναστασιάδη… Ο ένας τον διέγραψε και βοήθησε στη διασπορά αρνητικών ειδήσεων γι’ αυτόν, όπως ισχυρίζεται ο τέως πρόεδρος, και ο άλλος ένοιωσε στο πετσί του την προδοσία, όταν υποστήριξε τον αντίπαλο του στις προεδρικές εκλογές.

Σας μπέρδεψα ομολογώ… Αλλά δεν ήταν στις προθέσεις μου… Θα τα ξαναπούμε. Διότι ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου και ο υπουργός καταστροφών της Ελλάδας, μπορεί να βρεθούν αντίπαλοι στις εκλογές του 2028.

ΜΙΧ. ΙΓΝ. Hellas Journal

«Αν θέλαμε να μας π***ει η κυβέρνηση θα ψηφίζαμε τον Μπραντ Πιτ»: Και έγινε viral το πλακάτ Γαλλίδας ζωηρής διαδηλώτριας [εικόνα]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: