Το «φιάσκο» του Χρήστου Στυλιανίδη: Ο οδοντίατρος που είχε την τέχνη να φιλεύει με την εξουσία – Η ανεξήγητη πολιτική του πορεία και τα… εισαγωγικά

FILE PHOTO: Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Του Λουκή Λουκαΐδη

Έχει ανθρώπους που άλλα πράττουν και άλλα πιστεύουν στην ζωή.

Ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης έχει μια διαδρομή στην κυπριακή πολιτική ζωή που απογοήτευσε όσους πίστεψαν σ’ αυτόν. Ο ίδιος δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ως διακεκριμένο πολιτικό ή διακεκριμένο διανοούμενο. Πρόκειται για ένα οδοντίατρο.

Η πολιτική του δραστηριότητα δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο. Ο άνθρωπος ενδιαφερόταν όμως πάντα, να παρουσιάζεται μέσα στην πολιτική ζωή είτε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του α΄ ή β΄ πολιτικού χωρίς όμως ουσιαστική προσωπική προσφορά. Ήθελε να παρουσιάζεται ως πολιτευόμενος χωρίς όμως πολιτική ιστορία.

Ο άνθρωπος είχε πολιτικές απόψεις αλλά κατ’ εμένα όχι σοβαρού επιπέδου. Κατόρθωσε όμως στη ζωή του να πετυχαίνει θέσεις αξιόλογες με το ένα ή άλλο κόμμα που ένας που δεν γνωρίζει τα γεγονότα θα του φανεί παράξενο. Στην Κύπρο όμως που ευδοκιμεί η φιλία, αληθινή ή ψεύτικη, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανένας τους δεσμούς του με τους άρχοντες.

Είχε τη σχετική τέχνη να φιλεύει με την εξουσία. Με αυτές τις δυνατότητες έφτασε να διοριστεί ως μέλος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η Επιτροπή αυτή είναι στην κορυφή της ιεραρχίας των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται κατά κανόνα από διακεκριμένες προσωπικότητες γιατί οι αποφάσεις της είναι καθοριστικές σε σοβαρά θέματα της Ε.Ε.

  • Πιστεύω ότι το άλμα αυτό ήταν αδικαιολόγητο και άδικο για πραγματικά διακεκριμένους διανοούμενους. Ο μισθός είναι τεράστιος και τα καθήκοντα σοβαρότατα. Έτσι πίστεψε κι΄ ίδιος, ότι αξίζει σε ψηλά επίπεδα.

Με την επιτυχή του έστω και αδικαιολόγητη πορεία προς τα πάνω παράλληλα με την φιλική του δυνατότητα βρέθηκε στην συνέχεια υπουργός στην Ελληνική Κυβέρνηση γεγονός ανεξήγητο για εμάς τους απλούς πολίτες. Έκρινε ότι η μισή Κύπρος τούρκεψε.

  • Το βροντοφώναξε στην Βουλή των Ελλήνων αλλά ακούστηκε παγκοσμίως. Ξέχασε φαίνεται ότι το μέρος της Κύπρου υπό κατοχή του τουρκικού στρατού παράνομα, δεν ανήκει στην Τουρκία όμως. Είναι μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή είναι η διεθνής αντίληψη. Αυτό το ξέρουν και τα παιδάκια. Ο κ. Στυλιανίδης ανήκει σε άλλη πολιτική σχολή; Ντροπή. Τι τον έχουν στην ελληνική κυβέρνηση; Για να λέει τέτοιες ανακρίβειες εις βάρος μας; Για να αποφύγει όσο είναι δυνατό το φιάσκο είπε «βάλτε αυτό που είπα σε εισαγωγικά».

Εδώ εγείρεται ακόμα ένα πρόβλημα. Αυτό είναι ότι δεν γνωρίζει ο κ. Στυλιανίδης πόσες έννοιες έχουν τα εισαγωγικά. Ο κ. Στυλιανίδης ήθελε να αναφέρει τη φράση του ειρωνικά; Δεν το πιστεύω.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι Αμερικανοί κρυφάκουγαν τον Μακάριο: Τι αναφέρει απόρρητο τηλεγράφημα της CIA για τη σύσκεψη της 8ης Μαρτίου 1970, μερικές ώρες μετά την απόπειρα εναντίον του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: