Υπάρχει η επιλογή της υπεράσπισης του δικαίου και της εθνικής αξιοπρέπειας, δήλωσε ο Παπαδόπουλος: Αυτό έδειξαν οι αγωνιστές του 1821

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τον χαιρετισμό της μαθητικής παρέλασης με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στο οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας, Λευκωσία, Κύπρος. Credit: ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, Σταύρος Ιωαννιδης, PIO




Οι αγωνιστές του 1821 έδειξαν ότι υπάρχει η επιλογή της υπεράσπισης του δικαίου και της εθνικής αξιοπρέπειας, είπε το Σάββατο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, έπειτα από την μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι αγωνιστές του 1821 αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εθνική αξιοπρέπεια ολόκληρου του Ελληνισμού.

Πρόσθεσε πως αποτελούν λαμπρό παράδειγμα «για όλους εμάς, τον δοκιμαζόμενο κυπριακό Ελληνισμό, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται για τη δική του απελευθέρωση».

«Οφείλουμε να διδαχθούμε από εκείνους που μας έδειξαν ότι υπάρχει η επιλογή της υπεράσπισης του δικαίου και της εθνικής αξιοπρέπειας», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΑΚΕΛ: Τα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης είναι ακόμα επίκαιρα

Τα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης είναι ακόμα επίκαιρα, 202 χρόνια από την μεγάλη εξέγερση των Ελλήνων, ενώ είναι πολύ σημαντικό, να διαβάζουμε την ιστορία σωστά, και να παίρνουμε τα σωστά διδάγματα, είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του κόμματος, Χρίστος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του, μετά τη μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία.

Ευχόμενος «Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες», ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι 202 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση των Ελλήνων τα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης είναι ακόμα επίκαιρα.

«Για να πετύχεις σε αγώνες χρειάζεται ενότητα, και για να πετύχεις την ενότητα, χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, δημοκρατία και ελευθερία», είπε, προσθέτοντας πως χρειάζεται επίσης «για να πετύχεις τους στόχους σου σωστή εκτίμηση των δεδομένων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς».

«Σε μια περίοδο λοιπόν που η Κύπρος μας δίδει τη δική της μάχη, για τη δική μας ελευθερία, είναι πολύ σημαντικό να διαβάζουμε την ιστορία σωστά, και να παίρνουμε τα σωστά διδάγματα», σημείωσε.

ΕΔΕΚ: Ο αγώνας για απελευθέρωση της πατρίδας μας συνεχίζεται με ψηλά το λάβαρο της επανάστασης

Ο αγώνας για απελευθέρωση της πατρίδας μας συνεχίζεται με ψηλά το λάβαρο της επανάστασης, είπε το Σάββατο, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, στη Λευκωσία, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου.

Σε δηλώσεις της για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η κ. Βασιλειάδου ανέφερε πως πάνω από 200 χρόνια μετά την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα ο Ελληνισμός βρίσκεται αντιμέτωπος πάντα, με τον ίδιο εχθρό, προσθέτοντας πως «όσο ο τουρκικός στρατός καταπατά τη γη μας, η ψυχή μας ζει στη σκλαβιά και στη φυλακή, όσο οι Τούρκοι απειλούν να μας αφανίσουν, τόσο εμείς υψώνουμε ανάστημα».

«Ο αγώνας για απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό συνεχίζεται με ψηλά το λάβαρο της επανάστασης, το οφείλουμε στους ήρωές μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας», κατέληξε η κ. Βασιλειάδου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: