Η «Γαλάζια Πατρίδα» εν εξάλλω με τον Ερντογάν για την προεκλογική οβιδιακή μεταστροφή και τις ευχές στον Μητσοτάκη: Τους ήρθε βαρύ…

President Recep Tayyip Erdoğan paid a visit to the Özdemir Bayraktar National Technology Center. image via Turkish Presidency




Οι εκλογές στην Τουρκία έχουν οριστεί για τις 14 Μαΐου και στην αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν θα χάσει από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα καθαρά, με ποσοστό γύρω στο 56%.

Από την πλευρά Κιλιτσντάρογλου δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις για την οβιδιακή μεταμόρφωση του προέδρου της Τουρκίας και τις ευχές που έστειλε στην Ελλάδα με αφορμή την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Όμως αντιδράσεις υπάρχουν και μάλιστα σφοδρές από τους συμμάχους του Ερντογάν, τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης «Γαλάζια Πατρίδα» που είναι οι ινστρούχτορες της επιθετικής και προκλητικής στρατηγικής που είχε τα τελευταία χρόνια το καθεστώς της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.’

Τους ήρθε πολύ βαριά η μεταστροφή από τις απειλές του 2021 και του 2022 (απαγορεύεται να γιορτάζετε και σας ρίξαμε στη θάλασσα) στις σημερινές «ευχές».

Και πολύ λίγο, προφανώς, τους ενδιαφέρουν τα πολιτικά προβλήματα του Ερντογάν που αγωνίζεται να διασώσει τον εαυτό του και τους συνοδοιπόρους του στην εξουσία μετά την τραγική επιδείνωση της οικονομίας λόγω των εκατοντάδων δισ. που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση των συντριμμιών που άφησαν οι πρόσφατοι σεισμοί.




Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση δύο σημαντικών στελεχών του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας και θιασωτών της «Γαλάζιας Πατρίδας»: Οι Τζιχάντ Γιαϊτζί και Τζεμ Γκιουρντενίζ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον εκείνων που ευχήθηκαν στη χώρα μας.

Αντί βεβαίως να καταφερθούν ευθέως κατά του Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικεντρώθηκαν κατά της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία σε ανάρτησή της ανέφερε: «Συγχαίρουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Εθνική τους Εορτή».

Ειδικότερα, ο Τούρκος απόστρατος Ναύαρχος, Τζιχάντ Γιαϊτζί μίλησε για «περίεργο tweet της Πρεσβείας στην Αθήνα, που συγχαίρει την Ελλάδα, η οποία κήρυξε την ημέρα της “Γενοκτονίας των Τούρκων” εθνική επέτειο». Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είχε διαμαρτυρηθεί πετυχαίνοντας να διαγραφεί tweet του ΝΑΤΟ, για τον εορτασμό στις 30 Αυγούστου της Ημέρας Νίκης από την Τουρκία. Η αιματηρή ανεξαρτησία της Ελλάδας έγινε το κύριο κέντρο εξέγερσης και σφαγής κατά των Τούρκων μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα». «Η 25η Μαρτίου δεν είναι ημέρα ανεξαρτησίας, είναι ημέρα γενοκτονίας. Είναι μεγάλη ντροπή για την ανθρωπότητα να υμνείται, να δοξάζεται και να γιορτάζεται αυτή η ημέρα της γενοκτονίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τζεμ Γκιουρντενίζ: «Η πρεσβεία μας στην Αθήνα γιορτάζει την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τουρκική κυριαρχία. Αποτελεί ντροπή. Καμία αμοιβαιότητα. Η Ελλάδα δεν μεταδίδει ανάλογα μηνύματα στις Εθνικές Εορτές της Τουρκίας. Τότε γιατί το κάνει η πρεσβεία μας;».

«Ο Μάρτιος του 1821 που τιμάται ως η ημέρα ανεξαρτησίας από την Ελλάδα, μας θυμίζει τις σφαγές που έγιναν κατά των Τούρκων. Συμμορίες πολιόρκησαν την Τρίπολη, η οποία κατείχε σημαντικό στρατηγικό ρόλο στον Μοριά. Η βάρβαρη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία, γνωστή ως «Σφαγή της Τριπολιτσάς»» συμπλήρωσε ο Γκιουρντενίζ.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι κάτω από το tweet της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα υπάρχουν πάρα πολλά σχόλια διαμαρτυρίας στη ίδια λογική.

Με πληροφορίες από ANT1 tv, Yeniçağ και twitter

Δεν έχουμε κουκούτσι μυαλό; Γιατί οι Τούρκοι θυμούνται τη “Διπλωματία των Σεισμών” κάθε φορά που δημιουργείται μία κρίση στο εσωτερικό της χώρας τους; (video)

Παράνομος υποψήφιος ο Ερντογάν λένε πρώην υπουργοί στην Τουρκία: Χρειάζονται 400 ψήφοι στην επόμενη Βουλή για τη δίωξή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: