Εκτέλεση επί τόπου: Υποκλαπείσες εντολές Ρώσων διοικητών αποκαλύπτουν – Απειλή θανάτου σε όσους αρνούνται να “προελάσουν” στο σφαγείο της Ουκρανίας

FILE PHOTO: Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και δείχνει τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε επιθεώρηση των στρατευμάτων σε μη δημοσιοποιημένο σημείο του μετώπου μάχης στην Ουκρανία. EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάζονται να πολεμήσουν υπό την απειλή ότι θα πυροβοληθούν από τη δική τους πλευρά, δείχνουν οι υποκλοπές ασυρμάτου που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ουκρανικά μέσα.

Η διεθνής κοινότητα πληροφοριών InformNapalm αποκάλυψε μια σειρά συνομιλιών μεταξύ στρατιωτών σε μια από τις πιο καυτές περιοχές στη ζώνη μάχης – συνομιλίες που υποδηλώνουν ότι τα αποκαλούμενα αποσπάσματα μπαράζ, ή δυνάμεις κατά της υποχώρησης, επιβάλλουν την πειθαρχία στο στράτευμα με απειλές θανάτου.

Σημειώνεται πως τα λεγόμενα αποσπάσματα μπαράζ ή μονάδες παρεμπόδισης ή δυνάμεις κατά της υποχώρησης ήταν γνωστή τακτική στον “κόκκινο στρατό” τόσο στον Α΄ όσο και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Σε μια υποκλαπείσα συνομιλία, ο διοικητής διατάζει μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών να προχωρήσουν στην επίθεση. Διαφορετικά, κινδυνεύουν να πυροβοληθούν από πίσω.

«Άνωθεν εντολή: όσοι δεν πάνε στην επίθεση θα πυροβοληθούν επί τόπου… Αδιακρίτως  θα πυροβοληθούμε και οι δυο μας αν δεν κάνουμε όλα  ( αυτά που θέλουν). αν δεν προχωρήσουμε,  ολόκληρη η ομάδα θα έχει πρόβλημα», είπε ο διοικητής σε ηχητική συνομιλία που υπεκλάπη.

Παρατηρητές σημειώνουν ότι η πρακτική της χρήσης αποσπασμάτων μπαράζ δεν είναι νέα στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.

Ρώσοι κρατούμενοι είχαν μιλήσει στο παρελθόν για αυτό, αλλά αυτή είναι η πρώτη απόδειξη τέτοιων τακτικών απευθείας από τις ρωσικές δυνάμεις στα χαρακώματα.

Σε μια άλλη υποκλαπείσα συνομιλία, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από ουκρανική  υπηρεσία πληροφοριών, μέλη των ρωσικών υπηρεσιών λένε ότι φοβούνται τον αυξανόμενο αριθμό των ρωσικών απωλειών .

Σε μια συνομιλία μεταξύ Ρώσων στρατιωτικών ακούστηκε κάποιος να διαμαρτύρεται: “Είναι απλώς γενοκτονία, η εξάλειψη των ανθρώπων. Αν δεν το σταματήσουν σύντομα, θα φέρουμε πραγματικά τους Ουκρανούς στο Κρεμλίνο“.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ουκρανία έχει γίνει «ένα στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης όπου όλος ο κόσμος δοκιμάζει τα στρατιωτικά του όπλα και μας είπαν να πάμε εκεί. Οι απώλειές μας είναι τεράστιες. Αυτοί οι ανόητοι εθελοντές, που πήγαν να πολεμήσουν για την πατρίδα, για να σώσουν τον κόσμο, είναι απλώς ανόητοι που οδηγούνται στη σφαγή».

Η συνομιλία συνεχίζεται και ο διαμαρτυρόμενος στρατιωτικός προσθέτει: «Το ότι ήρθαμε για την ειρήνη και για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους είναι απόλυτο ψέμα».

Με πληροφορίες από KyivPost

Συνεχίζονται οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Οι επαφές Ρέζνικοφ και τα σχέδια των χωρών της Δύσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: