Απαιτούνται ανοιχτά χαρτιά και καθαρές προθέσεις από τους δύο υποψήφιους: Ανθρωποθυσίες… στο Κολοσσαίο του Δημοκρατικού Συναγερμού

Η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και υποψήφια για την προεδρία του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, με τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, στο μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου. Φωτογραφία via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Της ΑΝΔΡΟΥΛΑΣ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑ, Φιλελεύθερος

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο Δημοκρατικό Συναγερμό φουντώνει αντί να ξεθυμαίνει σε τέτοιο βαθμό που θα αρχίσουν να παίζουν μπουνιές μεταξύ τους τα συναγερμικά στελέχη που έχουν συνασπιστεί σε εκείνους που πίνουν νερό στο όνομα του Αβέρωφ Νεοφύτου και σε εκείνους που πίνουν νερό στο όνομα του Νίκου Αναστασιάδη.

Οι πρώτοι ενοχοποιούν τον δεύτερο για την απώλεια της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την υποψηφιότητα και επιτυχία του Νίκου Χριστοδουλίδη, για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον νεοεκλεγέντα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τον θερμό εναγκαλισμό και το φιλί στην είσοδο του προεδρικού γραφείου. Είναι και άλλοι που βάζουν και πολιτικό χρώμα στις διαφορές με τον απερχόμενο Πρόεδρο, υιοθετώντας την ρητορική του ΑΚΕΛ για το Κραν Μοντανά, για τη λύση του Κυπριακού, για την προώθηση τελεσμένων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έγινε το κόκκινο πανί για τα συναγερμικά στελέχη που ήταν πεπεισμένα ότι ο επίσημος υποψήφιος του Συναγερμού θα περνούσε στο δεύτερο γύρο και με αυτό το εισιτήριο είχε εξασφαλισμένη την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Οι στοιχιζόμενοι γύρω από τον απερχόμενο Πρόεδρο αλλά και τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν σε διάφορες φάσεις της μακράς προεκλογικής πορείας και σε καίρια σημεία, προκειμένου να διατηρηθεί στην κούρσα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κόντρα στα δημοσκοπικά ευρήματα.

Αντιτείνουν ότι έχασαν την ευκαιρία να είναι ο ΔΗΣΥ ρυθμιστής για τρίτη πενταετία ακόμη και την υστάτη με τη δήλωση Αβέρωφ μετά την αποτυχία της πρώτης Κυριακής.

Η κίνηση της περασμένης Τρίτης να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα ο Αβέρωφ Νεοφύτου προτάσσοντας τρεις λέξεις: Αξιοπρέπεια- Ευθύνη- Ενότητα, φάνηκε ως κίνηση εκτόνωσης της συσσωρευμένης ενέργειας εντός του κόμματος ικανής να προκαλέσει περισσότερα Ρίχτερ από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Δεν λειτούργησε όμως έτσι.

Παλιοί συναγερμικοί εκτιμούν ότι μόνο ένας εσωκομματικός διάλογος σε κάποια χρονική απόσταση από τις προεδρικές ίσως θα απέτρεπε τα χειρότερα. Και μόνο μετά από τη λογοδοσία και τον απολογισμό για το πώς έφτασαν στην ήττα, θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε εκλογική διαδικασία για όλη την ηγετική ομάδα.

Για το περιβόητο άρθρο του καταστατικού που τους εγκλώβισε και τους οδηγεί σε Κολοσσαίο εξόντωσης συναγωνιστών και όχι μόνο, υπάρχει πολιτικός αντίλογος που υποστηρίζει ότι: Θα μπορούσε ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Διαφορετικά, εκτιμούν ότι θα εξελίσσονταν τα πράγματα.

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι μιλούν για μια πενταετία αναδόμησης και ανασυγκρότησης από τη βάση μέχρι και την κορυφή της κομματικής πυραμίδας. Ένα εγχείρημα ,που τα πιο παλιά στελέχη εκτιμούν ότι θα μπορούσε να σηκώσει στην πλάτη του ένας πρόεδρος που θα εκλεγόταν από την βάση με χρονική διάρκεια πενταετίας, χωρίς προεδρικές βλέψεις, καθαρά αφοσιωμένος στη συναγερμική αναγέννηση και στις πολιτειακές αναμετρήσεις που έρχονται το 2024.

  • Είναι μια υπηρεσία που δεν μπορούν να υπηρετήσουν οι δύο υποψήφιοι: Δημήτρης Δημητρίου και Αννίτα Δημητρίου αφού έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και δεν αναμένει κανένας, ότι θα το θυσιάσουν.
  • Ο μόνος που ξεκαθάρισε από την αρχή ότι θα είναι πρόεδρος πενταετίας ήταν ο Χάρης Γεωργιάδης, που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κομματική βάση, και πλέον περιορίζεται στα καθήκοντα του βουλευτή Λευκωσίας.

Οι δύο υποψήφιοι οφείλουν να προσφύγουν στην κομματική βάση με ανοιχτά χαρτιά και καθαρές προθέσεις. Να ξεκαθαρίσουν ότι είναι υποψήφιοι χωρίς δεκανίκια. Να πουν καθαρά πως προτίθενται να διαχειριστούν την υπόθεση των διαγραφών εάν τους τιμήσει η συναγερμική βάση με την ψήφο της. Ειδικότερα το θέμα του νέου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, τον οποίο δέχθηκαν στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, αλλά για το ΔΗΣΥ του ζήτησαν να ξανασυμπληρώσει αίτηση ένταξης…

Η θέση ότι ο ΔΗΣΥ θα είναι στην αντιπολίτευση λήφθηκε εν βρασμώ ψυχής και υπό δοσμένες συνθήκες διαφορετικές από τις σημερινές, δεν θα πρέπει να επανεξεταστεί συλλογικά; Εποικοδομητική αντιπολίτευση είναι μια θέση ίδια και κατανοητή από όλους;

Στη Βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδας πως θα λειτουργεί; Ανάλογα με τις επιλογές και τις προτιμήσεις του κάθε συναγερμικού βουλευτή, ειδικά όσων προεδρεύουν σε κοινοβουλευτικές επιτροπές; Το κάθε στέλεχος θα ενεργεί με βάση το πόσο κοντά είναι στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Οι κάλπες μόνο για την κομματική προεδρία αποδεικνύονται τσιρότο που είναι αδύνατο να επουλώσει τις ανοιχτές πληγές που χαίνουν…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το “έπαθλο” του Νίκου Αναστασιάδη για τη δεκαετή Προεδρία του στην Κύπρο: Ο άνθρωπος που έριχνε τασάκια είχε, λέει, …υπομονή!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: