Αλλοθι για περισσότερη τρομοκρατία και ασύμμετρα πλήγματα το νέο «δόγμα» της Μόσχας

O Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ. EPA, MAXIM SHIPENKOV, POOL




Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα, παρουσιάζοντας στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το επικαιροποιημένο δόγμα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, πως η Ρωσία αντιμετωπίζει «υπαρξιακές απειλές» για την ασφάλεια και την ανάπτυξή της από «μη φιλικά κράτη».

Ο Λαβρόφ δήλωσε στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ότι το νέο δόγμα θα προβλέπει πως η Ρωσία μπορεί να λαμβάνει «συμμετρικά και ασύμμετρα μέτρα ως απάντηση σε μη φιλικές ενέργειες εναντίον της» και επικαλείται την «άνευ προηγουμένου πίεση» που ασκείται επί της Ρωσίας από τους δυτικούς αντιπάλους της, τους οποίους κατηγόρησε ότι διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας.

Ο πρόεδρος Πούτιν έκανε από την πλευρά του λόγο για «αναταράξεις στη διεθνή σκηνή» που υποχρεώνουν τη Ρωσία «να προσαρμόσει το στρατηγικό σχεδιασμό της».

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι μια εκεχειρία στην Ουκρανία δεν θα επέτρεπε στη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της “ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης” επί του παρόντος, απαντώντας στην…. έκκληση που έκανε για άμεση εκεχειρία χωρίς προϋποθέσεις ο στενότερος σύμμαχος της Μόσχας, ο λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Παράλληλα, ο Λουκασένκο έκανε έκκληση Μόσχα και Κίεβο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία διαρκείας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα έλαβε υπόψη της τα σχόλια του Λουκασένκο και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα το συζητήσει μαζί του την ερχόμενη εβδομάδα. Επισήμανε όμως ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν μπορούν να επιτευχθούν επί του παρόντος μέσω της κατάπαυσης του πυρός.

“Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία τίποτα δεν αλλάζει, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται γιατί σήμερα αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας”, είπε ο Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα,  Ρωσία

Κακόγουστη κωμωδία: Η Μόσχα απορρρίπτει τις εκκλήσεις… Λουκασένκο για εκεχειρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: