Τσουνάμι καταγγελιών για τον ταλιμπανισμό Πολάκη: Εισαγγελική έρευνα και παύση από τομεάρχη με απόφαση Τσίπρα

FILE PHOTO: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα μετά την αποκύρηξη των ενεργειών του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον έχουν περάσει απο το πολιτικό και σε δικαστικό επίπεδο.

Σε ότι αφορά το πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την παύση του Πολάκη ως τομεάρχη Διαφάνειας και τη σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποφάσισε μετά τις τελευταίες αναρτήσεις του βουλευτή Κρήτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου αναφέρει: «Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρος θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του. Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Αναφορικά με τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την επίμαχη ανάρτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη με τα ονόματα 33 δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων αλλά και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων τους οποίους στοχοποιεί και απειλεί αναφέροντας πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Σημειώνεται ότι στην ανάρτηση στο σημείο για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς αναφέρεται σε όσους μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, καθώς και δικαστές που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Η παραγγελία δόθηκε στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου η οποία θα διερευνήσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Σφοδρές αντιδράσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ΕΣΗΕΑ

Tην ίδια ώρα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της κάνει λόγο για βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα και ζητάει άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει “ανεπίτρεπτη και αδιανόητη την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

Διαγραφή ζητάει η ΝΔ

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα», είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσει τον Παύλο Πολάκη: Προφανώς έχει αποφασίσει συνειδητά να θέσει εαυτόν εκτός εκλογών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: