Τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Το αφεντικό της Samsung δηλώνει: “Εγώ δεν έδωσα στην κόρη μου κινητό πριν τα 11”

FILE PHOTO: Το 8% των παιδιών πέντε και έξι ετών έχουν το δικό τους τηλέφωνο και το 8% έχουν πρόσβαση σε κινητό ενός μέλους της οικογένειας ή ενός φίλου, ενώ για τα παιδιά επτά και τα οκτώ χρονών, οι αριθμοί είναι 43 % και 23% αντίστοιχα. Photo via Pixabay.com/46173




Το αφεντικό της Samsung Mobile στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι δεν έδωσε στην κόρη του smartphone μέχρι τα 11 της χρόνια.

«Προσωπικά δεν θα της έδινα νωρίτερα, αλλά είναι μια απόφαση των γονιών για το πότε θα πρέπει να πάρεις στο παιδί σου κινητό», είπε ο Τζέιμς Κίτο, προσθέτοντας ότι ανεξάρτητα από το πότε παίρνουν τα παιδιά κινητό, το σημαντικό είναι να βεβαιωθούν οι γονείς ότι είναι ασφαλή στο διαδίκτυο.

Ο Κίτο,  ο οποίος ανέλαβε τον διευθύνοντα ρόλο στη Samsung τον περασμένο Δεκέμβριο, είπε στο πρόγραμμα Today του BBC: «Αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι ότι όποιος χρησιμοποιεί smartphone, οποιασδήποτε ηλικίας, πρέπει είναι ασφαλής όταν σερφάρει και περιηγείται στο διαδίκτυο».

Μια μελέτη της ερευνητικής εταιρείας Childwise δείχνει ότι τα τρία τέταρτα των παιδιών εννέα και 10 ετών έχουν πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο.

Αυτό αναλύεται στο ότι το 60% έχει κινητό τηλέφωνο και το 14% χρησιμοποιεί το κινητό ενός μέλους της οικογένειας ή κάποιου φίλου. Περισσότερα από τα δύο τρίτα αυτών των παιδιών συνδέονται στο διαδίκτυο.

Η ίδια έκθεση – Childwise Monitor 2023 – διαπίστωσε ότι το 8% των παιδιών πέντε και έξι ετών έχουν το δικό τους τηλέφωνο και το 8% έχουν πρόσβαση σε κινητό ενός μέλους της οικογένειας ή ενός φίλου, ενώ για τα παιδιά επτά και τα οκτώ χρονών, οι αριθμοί είναι 43 % και 23% αντίστοιχα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δημοσιεύτηκε μια έρευνα από τον Επίτροπο για τα Παιδιά για την Αγγλία που ρωτούσε εφήβους και νέους 16 έως 21 ετών πότε είδαν για πρώτη φορά πορνογραφία.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι μέχρι την ηλικία των εννέα, το 10% των παιδιών είχαν δει πορνό και το 27% το είχαν δει μέχρι την ηλικία των 11 ετών.

Με πληροφορίες από BBC

Προβλήματα για τους κολοσσούς της τεχνολογίας: Υποχωρούν τα κέρδη σε Amazon, Apple & Google

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: