Παμπάλαιο, πανάκριβο και …του κουτιού: Ξεχασμένο iPhone πρώτης γενιάς του 2007 σε δημοπρασία για $50.000

FILE PHOTO: Η συσκευή έμεινε από το 2077 σε ένα ράφι, τυλιγμένο σε ένα ζευγάρι πιζάμες…Photo: LCG Auctions




Ένα iPhone πρώτης γενιάς, στο … κουτί του από το 2007, αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από 50.000 δολάρια σε δημοπρασία.

Το τηλέφωνο, το οποίο έχει κάμερα 2 megapixel και αποθηκευτικό χώρο 8 GB, δόθηκε στην Κάρεν Γκριν ως δώρο όταν έπιασε μια νέα δουλειά, ανέφερε το Business Insider .

Αλλά η Γκρίν είχε ήδη ένα νέο τηλέφωνο και, επιπλέον, το iPhone δεν ήταν συμβατό με το υπάρχον δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της.

Αντί να ανοίξει το iPhone, ο Γκριν το έβαλε σε ένα ράφι. Έμεινε εκεί, «τυλιγμένο σε ένα ζευγάρι πιτζάμες από τσόχα», για χρόνια….

Τον Οκτώβριο, η Γκριν άκουσε ότι ένα iPhone πρώτης γενιάς από το 2007 είχε πουληθεί για 39.339,60 $ .

Η Γκριν, ζ επικοινώνησε με την LCG Auctions, τον οίκο δημοπρασιών που χειρίστηκε την πώληση  και ο οποίος είχε ήδη κατακλιστεί από ιδιοκτήτες παλαιών iPhone.

«Λάβαμε κλήσεις από όλους, αλλά το 99% από αυτούς δεν είχαν το ίδιο πράγμα», είπε ο ιδρυτής της LCG Auctions, Mark Montero, στο Business Insider. «Αλλά η Κάρεν είχε ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι με μια υπέροχη ιστορία πίσω του».

Η LCG Auctions έκανε μια εκτίμηση τιμής «50.000 $ και άνω» στο τηλέφωνο. Η δημοπρασία αρχίζει απόψε και θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Το iPhone πρώτης γενιάς ήταν διαθέσιμο με 4Gb μνήμης για 499$ ή 8Gb έναντι 599$.

«Το ακουστικό με οθόνη αφής συνδυάζει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μουσική iPod με ενσωματωμένη ψηφιακή κάμερα 2 megapixel και λειτουργίες αναπαραγωγής βίντεο», είχε γράψει  τότε ο Guardian .

Στη δεκαετία που ακολούθησε την κυκλοφορία της, η Apple πούλησε 1,2 δισεκατομμύρια iPhone , κυριαρχώντας στην αγορά των smartphone.

Το 2019, η Γκριν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Doctor & the Diva, όπου η εκτιμήτρια αντίκες Lori Verderame αποτίμησε το iPhone της στα 5.000 δολάρια.

Η τιμή έχει ανέβει από τότε. Η Γκριν  είπε ότι αποφάσισε να πουλήσει το iPhone τώρα για να υποστηρίξει το νεοσύστατο στούντιο καλλυντικών τατουάζ της στο Τζέρσι.

«Αν μπορούσα να κρατήσω το τηλέφωνο για άλλα 10 χρόνια, πιθανότατα θα το έκανα», είπε στο Business Insider. “Ο μόνος λόγος για τον οποίο πουλάω αυτό το τηλέφωνο είναι επειδή πρέπει να υποστηρίξω αυτήν την επιχείρηση.”

Με πληροφορίες από The Guardian

Με 11 κιλά μακαρόνια Νο 10 το απόλυτο… μακέτο της γέφυρας Ρίου Αντιρίου: Δημιουργοί 2 φοιτητές Πολυτεχνείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: