Ο Ρότζερ Γουότερς (Pink Floyd) σε ρόλο απολογητή του Πούτιν: Η Μόσχα τον κάλεσε να μιλήσει στον ΟΗΕ υπέρ της εισβολής…

epaselect epa10126229 English musician and activist Roger Waters speaks at a protest against the possible extradition of WikiLeaks founder Julian Assange outside the Department of Justice in Washington, DC, USA, 17 August 2022. Assange faces an 18-count indictment in the US, related to WikiLeaks’ publishing of classified military records from the US conflicts in Iraq and Afghanistan. EPA/JIM LO SCALZO




Η Ρωσία ζήτησε από τον συνιδρυτή των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς να είναι ομιλητής στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρώτος αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Μόσχας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολυάνσκι.

Ο Γουότερς έχει λάβει επανειλημμένα φιλορωσικές θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα , κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι «τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία», αποκαλώντας τον «εγκληματία πολέμου» σε μια συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ ότι θέλει να φτάσει «μέχρι τα ρωσικά σύνορα».

Ο Βρετανός καλλιτέχνης κλήθηκε να είναι «ομιλητής στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις προοπτικές ειρηνικής επίλυσης της ουκρανικής κρίσης στο πλαίσιο των αυξανόμενων δυτικών αποστολών όπλων στη χώρα αυτή», έγραψε ο Ντμίτρι Πολυάνσκι στο κανάλι του στο Telegram.

Η συνάντηση έχει προσδιοριστεί για σήμερα αλλά δεν είναι σαφές εάν ο Γουότερς πράγματι θα παραστεί να μιλήσει.

Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία κάλεσε τον Γουότερς να παρευρεθεί.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Polly Samson -σύζυγος ενός άλλους διάσημου μέλους των Pink Floyd, David Gilmour- αποκάλεσε τον Waters «απολογητή του Πούτιν», λέγοντας ότι ήταν πάντα «αντισημίτης μέχρι στον σάπιο πυρήνα του».

Ο Γουότερς, 78 ετών, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd. Αποχώρησε από το γκρουπ το 1985.

Με πληροφορίες από Politico

«Athens. The city is the museum» – Η Αθήνα προορισμός για όλο το χρόνο: Υπουργείο Τουρισμού, δήμος Αθηναίων και Google ένωσαν τις δυνάμεις τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: