Ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους την ίδια στιγμή που επιχειρούν οι διασώστες: Να είναι υπό όρους η βοήθεια για την ανοικοδόμηση

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Photo: Turkish Presidency




Σχόλιο στην ιστοσελίδα του Δικτύου Γερμανών Συντακτών RND, (Sebastian Scheffel) επισημαίνει ότι, παρά τον καταστροφικό σεισμό, ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων.

Τα δυτικά κράτη πρέπει να αντιταχθούν σε αυτήν την απάνθρωπη προσέγγιση. Αυτό είναι και προς το δικό τους συμφέρον, σχολιάζει ο Sebastian Scheffel.

Την ίδια στιγμή που οι διασώστες προσπαθούν να βγάλουν από τα ερείπια όσο τον δυνατόν περισσότερα θύματα, πέφτουν βόμβες σε πόλεις στην τουρκοσυριακή συνοριακή περιοχή που έχει ήδη πληγεί πολύ.

Σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών  μαρτύρων, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν (Recep Tayyip Erdogan) αναλαμβάνει δράση κατά των Κούρδων, ενώ ο Σύρος δικτάτορας Baschar alAssad στρέφεται εναντίον των ανταρτών.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον ισχυρό σεισμό, πληθαίνουν οι αναφορές ότι όσοι βρίσκονται στην εξουσία και στις δύο πλευρές των συνόρων χρησιμοποιούν την κατάσταση για να αποδυναμώσουν τους εχθρούς τους.

Είναι απάνθρωπο να χρησιμοποιούνται στοχευμένοι βομβαρδισμοί για να επιδεινώσουν τα δεινά που προκλήθηκαν από τη φυσική καταστροφή. Οι  Erdogan και Assad, ωστόσο, ολοκληρώνουν με συνέπεια την πολιτική τους κατά των εθνικών ή πολιτικών μειονοτήτων.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη από τους πολιτικούς που για χρόνια έχουν αποδεχτεί ότι η στρατιωτική τους δράση έχει βλάψει τις υποδομές και έτσι έχει κάνει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια πιο δύσκολη.

O συντάκτης επισημαίνει με έμφαση ότι είναι ανεύθυνο το γεγονός ότι πρόεδροι όπως ο Erdogan και ο Baschar alAssad χρησιμοποιούν τη φυσική καταστροφή ως ευκαιρία για να συνεχίσουν τους πολιτικούς τους αγώνες ενάντια σε εθνικές ή πολιτικές μειονότητες.

Είναι σημαντικό οι δυτικές χώρες να λάβουν ξεκάθαρη στάση ενάντια σε αυτήν την απάνθρωπη συμπεριφορά και να ακολουθήσουν μια εξωτερική πολιτική προσανατολισμένη στις αξίες που όχι μόνο στοχεύουν στην άμεση διάσωση ανθρωπίνων ζωών, αλλά στοχεύουν επίσης στην προώθηση της μακροπρόθεσμης ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή.

Υποστήριξη για την ανοικοδόμηση θα πρέπει να δοθεί στην  Τουρκία μόνο υπό τον όρο ότι θα διασφαλιστεί η προστασία των μειονοτήτων και θα σταματήσει ο αγώνας κατά του κουρδικού άμαχου πληθυσμού.

Είναι σημαντικό να παραμείνει η Τουρκία σταθερά προσηλωμένη στις δημοκρατικές αξίες δεδομένου του σημαντικού ρόλου της στην περιοχή και ως μέλους του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: RND, Sebastian Scheffel – Türkei bombardiert Kurden: So darf es keine bedingungslose Erdbebenhilfe geben

Οι Βρετανοί εξισώνουν τον Ερντογάν με τον Άσαντ: Τα διεφθαρμένα και αμελή καθεστώτα τους – Σφοδρές επικρίσεις, βαρύτατοι χαρακτηρισμοί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: