Ο Χριστοδουλίδης στο Σίγμα: Η υποψηφιότητα μας ενώνει και δεν διχάζει τον λαό, δεν υποσχέθηκα υπουργεία στον Αβέρωφ Νεοφύτου (video)

Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης στο Σίγμα. Φωτογραφία από το Sigma TV




Την ερχόμενη Κυριακή οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους δύο υποψήφιους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη να μετρούν αντίστροφα για την μεγάλη μέρα.

Στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα φιλοξενήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης λίγα 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Αρχικά ο κ. Χριστοδουλίδης κλήθηκε να απαντήσει ποιο θα είναι το προφίλ της διακυβέρνησης του αν εκλεγεί.

«Το προφίλ των ατόμων που θα απαρτίζουν την κυβέρνηση θα είναι ικανοί συμπολίτες μας από όλο το φάσμα της κυπριακής πολιτικής σκηνής αλλά και νέοι ψηφοφόροι. Η παρουσία νέων θα είναι ιδιαίτερα εμφανής και υπάρχουν σκέψεις και για αξιοποίηση συμπολιτών μας που εργάζονται στο εξωτερικό, έχουν ψηλές θέσεις σε χώρες του εξωτερικού και ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας μας. Δεν έχω μιλήσει σε κανένα απολύτως, είναι δικές μας σκέψεις και η τελική απόφαση θα είναι αποκλειστικά δική μου».

Ερωτηθείς αν θα αποκαλύψει τον Υπουργό Οικονομικών μετά και από την αποκάλυψη του κ Μαυρογιάννη είπε τα εξής, «ο ανθυποψήφιος μου το έκανε γιατί ορθά αντιλήφθηκε τις έγνοιες της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου. Με τη δική μας υποψηφιότητα δεν υπάρχουν αυτές οι έγνοιες».

Συμπλήρωσε τα εξής:

«Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα μιλήσω απαξιωτικά για κανένα ανθυποψήφιο μου. Κάποιος που θέλει να ηγηθεί αυτής της χώρας δεν επιχειρεί να μειώσει τους ανθυποψηφίους του αλλά να παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα πως θα οδηγηθούμε μακριά από τα αδιέξοδα που έχουμε. Την δική μας υποψηφιότητα στηρίζουν κόμματα όπως και προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους όπως και του χώρου που στηρίζει τον κύριο Μαυρογιάννη».

Μετέπειτα ανέφερε ότι ποτέ δεν παρουσίασε τον εαυτό του ως μεσσία ή ότι έχει το μαγικό ραβδί.

«Διαμερισμό εξουσίας δεν έκανα, άλλοι έκαναν, δεν υποσχέθηκα υπουργεία στον Αβέρωφ Νεοφύτου ούτε ζήτησα συνάντηση. Έχω την επιστολή που απέστειλα στον κ. Νεοφύτου. Αναφέρομαι σε θέσεις όπως το σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, το μεταναστευτικό, ο εξωτερικός προσανατολισμός της χώρας, όλα αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Την επομένη των εκλογών θα ζητήσω να δω και τους αρχηγούς των κομμάτων που με στηρίζουν αλλά και αυτούς που δεν με στήριξαν. Είμαι έτοιμος να συζητήσω και να ακούσω εισηγήσεις».

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές που γίνονται ότι ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στον Δημοκρατικό Συναγερμό είπε, «τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ο κυπριακός λαός που τα καθορίζει και κανένας υποψήφιος. Ο ΔΗΣΥ δεν διασπάται και όποιος μιλά για διάσπαση ή σκέφτεται την διάσπαση του ΔΗΣΥ θα διαψευσθεί κατηγορηματικά.

Στο κορυφαίο θέμα για το τόπο μας, την επίλυση του κυπριακού, η συντριπτική πλειοψηφία του κόμματος πήγε ενάντια στη θέση του ιστορικού ηγέτη του κόμματος του Γλαύκου Κληρίδη και του νυν προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, και το κόμμα λίγες βδομάδες μετά ήρθε πρώτο στις εκλογές».

Ερωτηθείς για τον ρόλο του προέδρου Αναστασιάδη είπε, «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μίλησα με τον ΠτΔ το βράδυ των εκλογών και την επόμενη ημέρα. Δεν μου είπε για πρωτοβουλίες, δεν οφείλει να μου πει εμένα για ενδεχόμενες πρωτοβουλίες.

Κλείνοντας είπε «μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία έχουν αναδειχθεί τέσσερα θέματα, μεταναστευτικό, νέα γενιά, ακρίβεια και κυπριακό. Για αυτά τα θέματα έχουμε ήδη προχωρήσει. Την ίδια στιγμή η κορυφαία πράξη είναι ο σχηματισμός της κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής. Ήταν μια μακρά εκλογική εκστρατεία που μέσα από το διάλογο με τους πολίτες αντιλήφθηκα την κοινωνία, έγιναν πιο σοφός και αντιλήφθηκα τις έγνοιες της κοινωνίας.

Η υποψηφιότητα μας ενώνει και δεν διχάζει τον λαό. Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού»

Ο Αβέρωφ διαψεύδει τον Μαυρογιάννη για την …”κουμπαριά”: Οργή στη βάση για την συνεργασία του προέδρου του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: