Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας Barbara: Προ των πυλών νέο ισχυρό κύμα χιονόπτωσης* Ανοιξε η Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας [videos]

Φωτογραφία Ηellas Journal




Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλα τμήματα της Ελλάδας, και αναμένεται να ενταθεί το απόγευμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OPEN, το κύμα της χιονόπτωσης, όσον αφορά στην Αττική,  θα ενταθεί περί τις 6 το απόγευμα όπου αναμένεται να υπάρξει πυκνό χιόνι και στο κέντρο των Αθηνών.

Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα σε όλη την Αττική, κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα εμπορικά καταστήματα στην Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική ενώ με ειδικό ωράριο θα λειτουργήσουν φαρμακεία, και σούπερμαρκετ. Ανοιχτά θα είναι ωστόσο καταστήματα που πωλούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε LIVE τις εξελίξεις
18.00 Ανοιξε η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας 

Την άρση διακοπής της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας ανακοίνωσε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα η Νέα Οδός.  Νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, μέχρι και τα διόδια στα Οινόφυτα και λίγο αργότερα μέχρι τα διόδια της Τραγάνας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αθηνών-Λαμίας είναι σε ισχύ.

17:09: Ακινητοποιημένες νταλίκες στα Μάλγαρα

Περισσότερα από 150 οχήματα βαρέως τύπου, στην πλειονότητά τους με ξένες πινακίδες, έχουν ακινητοποιηθεί στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απαγόρευσης που έθεσε σε ισχύ η τροχαία. Μέχρι τη Λάρισα η κίνηση διεξάγεται κανονικά»

17.05 Αναβάλλονται οι εξετάσεις των φοιτητών στην Αττική 
Αναβάλλονται οι εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αττικής που ήταν προγραμματισμένες για τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, με απόφαση των Πρυτανικών Αρχών.
16.50 Αναστέλλονται λόγω κακοκαιρίας δρομολόγια τρένου Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 62 & 63 στον άξονα Αθήνα -Θεσσαλονίκη σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.  Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει «Κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, και σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 62 & 63 στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη».

16.30 Λεωφόρος Πάρνηθας διακοπή κυκλοφορίας 
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Τροχαία Αττικής προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθα από το ύψος της ταβέρνας με την επωνυμία «Αρχοντικό» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα.
16:04: Κλειστά τα Δικαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια αύριο Δεύτερα και Τρίτη 6 και 7 Φεβρουαρίου 2023 στην Αττική (Αθηνών- Πειραιώς) στην Βοιωτία (Θήβας-Λειβαδιάς) και στην Εύβοια (Χαλκίδας) της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα

15:52: Κλειστές και οι Λαίκές Αγορές στην Αττική

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα οι λαϊκές αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής τόσο για την προστασία των εμπλεκομένων στον κλάδο όσο και των καταναλωτών λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο.

 

15:30: Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Αρνιακού




15: 12 Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Πυκνές χιονοπτώσεις και τις επόμενες ώρες στην Αττική.




15:08 Μήνυμα 112 στην Αττική

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σήμερα  προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

14:23 Διακοπή κυκλοφορίας στην ΕΟ – Αθηνών Λαμίας

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα κλειστό είναι αυτή την ώρα το τμήμα της εθνικής από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Φωτογραφία: Hellas Journal

14:05 Μήνυμα 112 στη Μαγνησία

Νέο μήνυμα ενημέρωσης από το 112, έλαβαν χιλιάδες κάτοικοι του Βόλου και της Μαγνησίας στις 13.15,για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή και καλείται ο πληθυσμός να περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις του και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών.

Photo: Hellas Journal

Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας και της σφοδρής χιονόπτωσης, μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Δημάρχου και στα τηλέφωνα 2421350173 και 174, που λειτουργεί συνεχώς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους να μη μετακινούνται άσκοπα και χωρίς σοβαρό λόγο.\

 

Η χιονόπτωση στην πόλη του Βόλου,την ευρύτερη περιοχή του, σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, στην Οθρυ, αλλά και στις Σποράδες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες βρίσκονται στους δρόμους για να διατηρήσουν το οδόστρωμα καθαρό,ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έκανε επιθεώρηση και συντονισμό στο δεύτερο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας που έχει στηθεί στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού του Βόλου όπου δεκάδες υδροφόρες και φορτηγά φορτώνουν θαλασσινό νερό για να ρίξουν στο οδικό δίκτυο της πόλης, προκειμένου να μην αποκλειστεί από το χιόνι που συνεχίζεται να πέφτει από το πρωί.

14:00: Με τηλεργασία το Δημόσιο τη Δευτέρα

Ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα (δείτε εδώ αναλυτικά)

13:45 Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για τις χιονοαλυσίδες

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι από χθες, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου,με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής. (Δείτε εδώ αναλυτικά)

13:30 Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

Η ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας:

Αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

12:30 Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε όλη την Αττική 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε όλη την Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε νέο επικαιροποιημένο δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων

Ειδικά για την Αττική πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εντός του αστικού ιστού. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

(Δείτε εδώ αναλυτικά).

12:05 Τι θα ισχύσει με καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία τη Δευτέρα

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα καταστήματα στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

11:52: Εκτίμηση του meteo του Αστεροσκοπείου για το ύψος χιονιού που θα πέσει σε Αττική, Ανατολική Στερεά και Εύβοια έως το βράδυ της Δευτέρας

Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις από την κακοκαιρία Βαρβάρα αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 20 – 30 εκατοστά χιονιού. Μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αναλυτικότερα, στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται στα βόρεια του νομού, όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40 – 60 εκατοστά. Χιονόστρωση αναμένεται επίσης στα δυτικά και στα ανατολικά του νομού, όπου τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 10 – 15 εκατοστά χιονιού.

Στην Εύβοια αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου ενδεικτικά στα κεντρικά ορεινά κυρίως τμήματα είναι πιθανό να σημειωθούν έως 80 – 100 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Στην υπόλοιπη Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας, όπου σε αρκετές περιοχές αναμένονται έως και 20 – 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 5 – 10 εκατοστά χιονιού. Μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένονται και εδώ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

11:30: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Αττικής

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Τροχαία Αττικής προχώρησε στην διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους του λεκανοπεδίου:  (Δείτε εδώ αναλυτικά)

 

Ερχεται το απόγευμα o μεγάλος όγκος χιονόπτωσης στη Αττική: H εξέλιξη της κακοκαιρίας Barbara τις επόμενες ώρες [Video]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: