Απόκοσμο σκηνικό στην Αθήνα: Τοπίο στην πορτοκαλί ομίχλη η πρωτεύουσα από την σκόνη της Σαχάρας [videos]

Βαθύ πορτοκαλί το χρώμα της Αθήνας γύρω στις 7 το απόγευμα. Photo: Hellas Journal




Oι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για ‘αυξημένες ποσότητες” αφρικανικής σκόνης για σήμερα και μέχρι αύριο το μεσημέρι. Έλεγαν ότι σήμερα θα ήταν πιο έντονο το φαινόμενο.

Όμως, αυτό που συνέβη στην Αθήνα δεν έχει προηγούμενο: Σαν να μην ξημέρωσε ποτέ, σαν να μην μεσημέριασε ποτέ, σαν να βυθίστηκε το Λεκανοπέδιο σε μια βαριά κίτρινη αρχικά και στη συνέχεια πορτοκαλί ομίχλη.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που ακολουθούν:




Η αφρικανική σκόνη, σε αυτή τη φάση, παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα των νοτίων και δεν προβλέπεται υποχώρηση της εντός των επομένων ωρών.

Ενδεικτικά, θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή αλλά και να θωρακιστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι όπου, σύμφωνα με το meteo, θα έχει μειωθεί σημαντικά η παρουσία της, καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς.

Ως εκ τούτου για τις προσεχείς ώρες πρέπει να περιορίσουμε τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε να περάσετε εκτεταμένες χρονικές περιόδους σε εξωτερικούς χώρους, όταν τα επίπεδα σκόνης είναι υψηλά, ειδικά κατά τη διάρκεια των ημερών με αέρα, όπου τα σωματίδια είναι πιο πιθανό να αιωρούνται στον αέρα.

Αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, το σκηνικό είναι ίδιο. Για παράδειγμα, η εικόνα από την Καλαμάτα:




 




Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: