Κυνική ομολογία από τον Νίκο Φίλη: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα της Τρόικα για λόγους εθνικής ασφάλειας» [video]

FILE PHOTO: Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον εκπρόσωπο του ταμείου για την Ελλάδα Πόλ Τόμσεν, στη σύνοδο του Eurogroup, Βρυξέλλες, Βέλγιο, 11 Φεβρουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις συνεχίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης για το θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ τα τηλέφωνα των μελών της Τρόικας.

Όπως ανέφερε ο κ. Φίλης, στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στο ONE Channel, οι παρακολουθήσεις έγιναν στα μέλη της Τρόικας και των συνομιλιών της καθώς αφορούσαν κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα, δηλώνοντας μάλιστα υπερήφανος καθώς όπως είπε έγιναν για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Όπως είπε τότε «ξένες υπηρεσίες έκαναν όργιο παρακολουθήσεων στην Αθήνα. Ο Σόιμπλε είχε δελτίο κάθε βράδυ με διάφορα από την Αθήνα. Η κυβέρνηση είχε υποχρέωση σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Βαρουφάκη τότε, να προστατεύει τις συνομιλίες αυτές.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι επί διακυβέρνησής του η ΕΥΠ λειτούργησε με βάση τις Συνταγματικά προβλεπόμενες θεσμικές εγγυήσεις, τονίζοντας ότι «δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί» καθώς δεν καταστράφηκαν αρχεία.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί στη διάθεση του Πρωθυπουργού «για να ελέγξουμε μαζί όλες τις διατάξεις εκείνης της περιόδου, μια προς μια.»

Πηγή: Newpost

Ο Γιώργος Βαρεμένος άρπαξε φωτογραφία από τα χέρια της Άννας Καραμανλή on camera: Δεν ξεκινά καλά η προεκλογική περίοδος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: