Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Δημητρίου για το ΔΗΣΥ, στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

FILE PHOTO: Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, κα Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία από την κυπριακή Βουλή




Η ενδεχόμενη υποβολή υποψηφιότητας για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η συζήτηση για τις αλλαγές σε σχέση με τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία είναι τα θέματα που προβάλλονται στις κυπριακές εφημερίδες της Τρίτης.

Άλλα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα είναι η σύλληψη Ισραηλινού στο αεροδρόμιο Λάρνακας ως υπόπτου για εμπόριο όπλων, η εικόνα ασθενούς που αφέθηκε γυμνή στο Νοσοκομείο Λεμεσού και η χθεσινή ανακοίνωση κερδών από την Τράπεζα Κύπρου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κίνηση ενότητας από την Αννίτα», γράφει ότι η Πρόεδρος της Βουλής υποβάλλει σήμερα την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΔΗΣΥ και προσκαλεί τους τρεις υποψηφίους να αποσυρθούν.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι απορρίφθηκε η προσφυγή του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα του τίτλου βοηθός γενικός ελεγκτής. Αλλού γράφει ότι τον Μάρτη αναμένονται τα νεότερα για ΦΠΑ 5% με εμπλοκή και της νέας κυβέρνησης.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η βάση ΔΗΣΥ καλεί Αννίτα για ενότητα», γράφει ότι μετά από έντονες παραινέσεις και πιέσεις από πολλά στελέχη, η Πρόεδρος της Βουλής είναι έτοιμη να δηλώσει παρούσα, λίγες ώρες πριν από την υποβολή των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΔΗΣΥ.

Αλλού γράφει ότι επτά μέρες πριν παραδώσει τα ηνία της εξουσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει να διορίσει τρία μέλη στην Αρχή που εποπτεύει το καζίνο, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά και υποψίες σε βουλευτές της Επιτροπής Εμπορίου. Αλλού αναφέρεται σε κέρδη €71 εκατ. στην Τράπεζα Κύπρου με το βλέμμα στο μέλλον.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η Αννίτα ανάμεσά τους» γράφει ότι το χαρτί της Αννίτας Δημητρίου έπεσε χθες στο τραπέζι των διεργασιών για την προεδρία του ΔΗΣΥ ως συναινετικής υποψηφιότητας ανάμεσα στους Νεοφύτου, Γεωργιάδη και Δημητρίου.

Αλλού αναφέρει ότι στα σκαριά βρίσκεται η πρώτη φοιτητική εστία της Αρχιεπισκοπής στην εντός των τειχών Λευκωσία. Αλλού αναφέρεται σε θύελλα αντιδράσεων από τον εξευτελισμό γυναίκας στο νοσοκομείο που ήταν γυμνή σε κλίνη νοσηλείας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αλλαγές στον ΦΠΑ που να βοηθούν τα νέα ζευγάρια στην απόκτηση στέγης» γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζητά να παραχωρείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 5% με βάση την αξία της κατοικίας.

Αλλού γράφει ότι ανακατεύουν την τράπουλα στον ΔΗΣΥ για την προεδρία του κόμματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απεργία διαρκείας σε ξενοδοχεία στην Πάφο, με αίτημα την καταβολή ΑΤΑ και την εφαρμογή της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα της με τίτλο «Σύλληψη πολιτικά υποκινούμενη από τις ΗΠΑ», γράφει ότι Ισραηλινός ύποπτος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για εμπόριο όπλων, ανέφερε ότι η σύλληψη ήταν απόπειρα των ΗΠΑ να τον φιμώσουν.

Αλλού γράφει ότι η Πρόεδρος της Βουλής ετοιμάζεται να κατεβεί για τη θέση της Πρόεδρου του ΔΗΣΥ. Αλλού αναφέρεται σε αντιδράσεις από την εικόνα ασθενούς που αφέθηκε γυμνή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

“Θα κάνουμε πράξη ό,τι υποσχεθήκαμε”, λέει ο Χριστοδουλίδης: Ανακοινώσεις για σύνθεση κυβέρνησης μέχρι τέλος εβδομάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: