Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη ή Lena Shamoun-Μαυρογιάννη; Οι σύζυγοι των υποψηφίων και πιθανές Πρώτες Κυρίες

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης με τη σύζυγο του Φιλίππα και τα παιδιά τους. Φωτογραφία PIO, ΓΤΠ




Σήμερα θα γνωρίζουμε έκτος από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την πρώτη κυρία η οποία θα βρίσκεται στο πλευρό του νέου προέδρου.

Όπως αναφέρει το κανάλι Omega, οι δύο υποψήφιες είναι η Φιλίππα Καρσερά σύζυγος του Νίκου Χριστοδουλίδη και η δεύτερη η Lena Shamoun σύζυγος του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η πρώτη υποψήφια κυρία είναι η Φιλίππα Καρσερά η οποία γνωρίστηκε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη το 1999 όταν προσλήφθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυρία Καρσερά είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών αλλά και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, καθώς και κάτοχος πτυχίου Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Στη συνέχεια προχώρησε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στις Πολεμικές Σπουδές, στο Kins College του Λονδίνου.

Από το 1999 έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της πρώτης κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η Φιλίππα Καρσερά διετέλεσε αναπληρώτρια γενική γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από το 2018 έως το 2021 και επικεφαλής Τμήματος Ευρωτουρκικών Θεμάτων και ΕΕ-Τουρκοκυπριακή Κοινότητα στη Διεύθυνση Κυπριακού στο υπουργείο Εξωτερικών από το 2014 έως το 2018.
H δεύτερη υποψήφια πρώτη κυρία είναι η σύζυγος του Υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη Lena Shamoun.

  • Ποια είναι η δεύτερη υποψήφια πρώτη κυρία Lena Shamoun

Η δεύτερη υποψήφια πρώτη κυρία είναι η Lena Shamoun η οποία ζει στην Αμερική όπου εργάζεται ως δασκάλα. Δεν εμφανίστηκε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, διότι εργαζόταν στη Νέα Υόρκη.

Η Lena Shamoun είναι η δέυτερη σύζυγος του Ανδρέα Μαυρογιάννη και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τα δύο του παιδιά Διομήδη και Αθηνά όπως ανέφερε ο υποψήφιος σε συνέντευξη του.

Η γνωριμία τους έγινε πριν από τέσσερα χρόνια μέσω κοινών φίλων στη Νέα Υόρκη όπου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπηρετούσε ως πρέσβης. Οι δύο τους παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2021.

Ο Αναστασιάδης απαντά ξανά στη θυγατέρα του Γλαύκου: Οι τόνοι λάσπης που εκτόξευσαν εναντίον του πατέρα της, στο τέλος έπληξαν όχι τον ίδιο αλλά τους συκοφάντες του…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: