Επικρίσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου: Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε την απάντηση του…

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Προεδρικό Μέγαρο. Τον περιμένουν οι θυγατέρες του. Πηγή: ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου




Για πρώτη φορά είναι τόσο έντονη η παρουσία γυναικών στην Κυβέρνηση, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την τελετή διαβεβαίωσης στη Βουλή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από αύριο δουλειά, δουλειά, δουλειά». Τόνισε επίσης ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη και αυτή βοηθάει στο να βελτιωνόμαστε.

«Χθες ανακοινώσαμε 25 διορισμούς, 14 άνδρες και 11 γυναίκες. Ναι, υπάρχει συμμετοχή πρώην υπουργών και στέλνουμε το μήνυμα για σοβαρότητα στην οικονομία. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος Ιωάννου που με επιτυχία εφάρμοσε τη μεταρρύθμιση του ΓΕΣΥ καλείται τώρα ως Υπουργός Εσωτερικών να εφαρμόσει και μια άλλη πολύ σημαντική μεταρρύθμιση.

Είχα πει ότι δεν θα διορίσω κανένα από τους υπουργούς της τελευταίας Κυβέρνησης. Πάμε μπροστά, εμείς θέλουμε την κριτική καθημερινά», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τυχόν δυσαρέσκεια των κομμάτων σε σχέση με τους διορισμούς, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε πως δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους των κομμάτων που τον στήριξαν.

«Εκεί που θα κριθούμε είναι αν θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Όλο το κείμενο της ομιλίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Εγκατάστασης στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: